Fotoğraf: Murat Erdoğan – Yapım: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo Anjelik eriği 1 adet orta boy karpuz 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı lime suyu (yeşil limon) Hazırlanışı: Karpuzu enine ikiye kesin. İçini kaşık yardımıyla hafifçe boşaltın. Anjelik eriklerinin çekirdeklerini temizleyin. Erikleri ikiye kesip tencereye aktarın. 2 yemek kaşığı su ilave edip …
Devamını oku »Etiket arşivi: yaz tatlıları
Çilek Sorbe
Hazırlayanlar: Şef/Yazar: Yunus Emre Akkor – Şef Çiğdem Seferoğlu (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo çilek 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı salep Hazırlanışı: Şeker ve salebi bir buzdolabı poşetinde iyice karıştırın. Bu karışıma su ilave ederek bir taşım kaynatın. Kaynayan karışımı soğumaya bırakın. Yıkayıp ayıkladığımız çilekleri püre haline getirin. Püre haline gelen çilekleri soğuyan …
Devamını oku »Damla Sakızlı Muhallebi
Damla Sakızlı Muhallebi İçin Malzemeler: 1 litre süt 5 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı toz şeker 1 paket damla sakızı veya 1 çorba kaşığı damla sakızı macunu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı (6 Kase İçin) Damla Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı: Unu, şekeri ve sütü tencereye aktarın. İyice çırpıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlar başlamaz …
Devamını oku »