Ana Sayfa » Etiket arşivi: Türk mutfağı

Etiket arşivi: Türk mutfağı

Dana Ciğer Tataki

Dana Ciğer Tataki Malzemeleri: (1 Kişilik) 120 gram zarı alınmış  ve dikdörtgen şeklinde kesilmiş dana ciğer 1 yemek kaşığı tereyağı 4 dilim salatalık (sarma için) 1 avuç ayıklanmış semiz otu 2 yemek kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı acı sos 2 kaşık süzme yoğurt Hazırlanışı: Kızgın tavaya tereyağını koyun, hazır olan ciğeri tavaya alıp dört bir tarafını iyice pişirdikten sonra kenara …

Devamını oku »

Ramazan Sofranızdan Çorbayı Eksik Etmeyin

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan çorba, Ramazan sofralarının da vazgeçilmezi.  KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, özellikle Ramazan’da çorbaların sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini belirterek, “Geleneksel çorbalar veya hazır çorbalar her öğün tüketilebilir. Çorba, besleyici özelliğinin yanı sıra hem tok tutuyor hem de sindirim sistemini rahatlatıyor” dedi. Her mevsim tüketilebilme özelliği ile …

Devamını oku »

Ramazan’ı Le Meridien Etiler’de Karşılayın

Le Meridien Etiler, Türk mutfağının geleneksel tatları ile evrensel lezzetleri dengeyle buluşturan menüsüyle Ramazan’ı karşılamaya hazırlanıyor.  Konuklarına yaz bahçesini de açacak olan Le Meridien Etiler, havuz başının serinliği ve Boğaz’ın büyüsünü yansıtan muhteşem yaz geceleri ile Ramazan’a renk katacak. Ramazan menüsünde; Trakya kıvırcık kuzudan tandır, kuzu kapama, Beykoz kebabı gibi Türk mutfağının seçkin lezzetlerini sunacak olan Le Meridien Etiler, havuz …

Devamını oku »