Ana Sayfa » Etiket arşivi: Tatlılar (sayfa 22)

Etiket arşivi: Tatlılar

Çikolatalı Kup

Malzemesi • 1 litre süt • 3 yemek kaşığı un • 8 yemek kaşığı toz şeker • 3 adet yumurta • Vanilya • 200 gram labne peyniri • 200 gram kavrulmuş Antep fıstığı Çikolata kreması için: • 250 gram bitter kuvertür • 250 gram süt kreması Çikolatalı Kup Tarifi: Süt, un, yumurta ve şekeri iyice karıştırıp ocağa koyun. Muhallebi kıvamına …

Devamını oku »

Vişneli Kek

 Malzemesi (28 cm.lik kalıp için) Hamur Malzemeleri: • 3 yemek kaşığı margarin • 1 adet yumurta • 1 çay bardağı şeker • Yarım paket kabartma tozu • Aldığı kadar un Üstü İçin: • 400 gram labne peyniri • 1 kutu krema • 1 su bardağı toz şeker • 3 çorba kaşığı un • 2 adet vanilya • 4 adet yumurta …

Devamını oku »

Turunç Reçeli

  Malzemeler   1 kilogram turunç 6 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı limon suyu   Turunç Reçeli Tarifi: Turunçların üst kabuğunu beyaz etli bölüme zarar vermeden soyun. Beyaz kabuğu bir bıçakla kazıyarak alın ve 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Turunç kabuklarını rulo şeklinde sarıp ipe dizin. Kaynar suya atıp yumuşayana kadar haşlayın. Tenceredeki suyu süzdükten sonra turunç kabuklarının …

Devamını oku »

Künefe

Malzemesi • 500 gram tuzsuz taze peynir • Kadayıf hamuru • 100 gram tereyağı Şerbeti İçin: • 1 kilo şeker • Çeyrek limon • Şeker ayarı kadar su • Su, şeker ve sıktığınız limonu bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Künefe Tarifi: Kadayıf hamurunu elle açın veya rondoda ince ince doğrayın. Peyniri küçük doğrayın ve rendeleyin. Kadayıf tepsisini tereyağı ile …

Devamını oku »

Çilekli Kalp Pasta

Malzemeler: Pandispanya için: + 5 adet yumurta + 4 kahve fincanı toz şeker + 4 kahve fincanı un. Krema için: + 2,5 su bardağı süt + 2 çorba kaşığı mısır nişastası + 1 çorba kaşığı tepeleme un + 1 adet yumurta sarısı + 1 paket vanilya + Yarım limon kabuğu rendesi + 2 çorba kaşığı toz şeker. İçi için: + …

Devamını oku »

Kayısı Tatlısı

Malzemeler: – yarım kg kuru kayısı – 1 litre su – yarım kg tozşeker – 1 su bardağı portakal suyu – 200 gr taze kaymak – 1 su bardağı fındık içi Kayısı Tatlısı Tarifi : Kuru kayısıları bol suyla yıkayıp, 1 litre suyu ekleyin ve 1 gün bu şekilde bekletin. Şekeri ilave ederek, 45 dakika kadar kaynatın. Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin …

Devamını oku »

Çilekli Kup

Malzemeler   100 gram çilek dondurma 150 gram çilek 25 gram vanilya dondurma 10 gram çilek sos Çilekli Kup Tarifi: Dondurmayı toplar halinde servis kasesinin dibine yerleştirin. Çilekleri kupun kenarlarına simetrik olacak şekilde dizin. Orta kısımda kalan boşluğa vanilyalı dondurma topunu yerleştirin. Üzerinde çilek sosunu gezdirin ve servis edin.

Devamını oku »

Kuş Üzümlü Kurabiye

Malzemeler: • 2,5 su bardağı un • 1,5 paket kabartma tozu • 2 kahve fincanı Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfilli • 2 kahve fincanı esmer toz şeker • 1-2 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 kahve fincanı çekilmiş fındık içi • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi • 100 gram tereyağı Kuş Üzümlü Kurabiye Tarifi; Unu, kabartma tozunu ve şekeri harmanlayın. …

Devamını oku »

Çikolatalı Sufle Tarifi

Malzemeler: • 4 adet yumurta • 4 yemek kaşığı toz şeker • 4 yemek kaşığı un • 8 yemek kaşığı bitter çikolata • 100 gram tereyağı (4 yemek kaşığı) Çikolatalı Sufle Tarifi: Tereyağını tavaya koyup eritin, içine çikolata ekleyip eritme işlemine devam edin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırpın. Şeker ve yumurta sarılarını koyun, erimiş tereyağlı çikolatalı karışıma un ilave …

Devamını oku »

Portakallı Kremalı Çikolata Topları

Malzemeler: • 200 gram likit krema • 200 gram fildişi kuvertür çikolata • Yarım portakal rendesi • Kavrulmuş iri fındık – ya da kavrulmuş file fındık • Toplar için 100 gram bitter kuvertür Portakallı Kremalı Çikolata Topları Tarifi: Kremayı küçük bir tencerede kaynatın. Ocaktan alıp içerisine bitter çikolata ilave edin. Bir spatula ile çikolatayı kremaya yedirin. Portakal rendesi ve kavrulmuş …

Devamını oku »