Ana Sayfa » Etiket arşivi: Tatlılar (sayfa 21)

Etiket arşivi: Tatlılar

Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure

Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1,5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı vişne suyu Yarım su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi Yarım su bardağı süt 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası (Her bir meyve suyu ve süt için yarım tatlı kaşığı nişasta kullanın.) Üzeri için Hindistan cevizi, fıstık v.b.   Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure Tarifi: Bir …

Devamını oku »

Atom Pasta

Malzemeler 1 paket (2 poşet) kremşanti 2 bardak süt 2 paket kepekli bisküvi 2 çorba kaşığı kakao 3 çorba kaşığı şeker 1 kaşık nişasta 1 çay bardağı su Atom Pasta Tarifi: 1 paket kremşantiyi 2 bardak süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Bisküvileri kremşantinin içine kırarak koyun ve karıştırın. Bu karışımı bir kalıba dökün ve buzluğa kaldırın. Kakao, şeker, su ve …

Devamını oku »

Gül Yapraklı Krema

Malzemeler 2,5 su bardağı (600 ml) süt 3 yemek kaşığı (45 g) tozşeker Birkaç damla gülsuyu 2 tatlı kaşığı (10 gr) peynir mayası 4 yemek kaşığı (60 g) krema Süsleme için; gül yaprağı (şekere ya da bala hafifçe batırabilirsiniz) Gül Yapraklı Krema Tarifi: Sütü ve 2 yemek kaşığı şekeri, şeker iyice eriyene ya da süt ihyana kadar devamlı karıştırarak kısık …

Devamını oku »

Peynir Tatlısı

Malzemeler : 500 gr taze tuzsuz peynir veya lor 3 yumurta 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı margarin alabildiğince irmik hindistan cevizi kabartma tozu Şerbet için: 4,5 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su 1/4 limon. Peynir Tatlısı Tarifi : Peyniri bir tülbente koyarak suyunu iyice süzdürelim (Peynirle yapıyorsak). Hamur yoğuracağımız kaba peyniri, yumurtaları, unu ve erimiş margarini koyup yoğuralım. …

Devamını oku »

Tiramisu

Malzemesi Krema İçin: • 2 çorba kaşığı un • 500 ml. süt • 2 adet yumurtanın sarısı • 1,5 çay bardağı toz şeker • 1 paket labne • Vanilya Şurubu İçin: • 1/2 bardak sıcak su • 1 çorba kaşığı süt • 1 çorba kaşığı hazır kahve • 1 çorba kaşığı şeker. Tiramisu Tarifi: Unu, sütü, yumurta sarılarını ve şekeri …

Devamını oku »

Elmalı Kurabiye

Malzemesi • 3 su bardağı un • 250 gram paket margarin • 1 çorba kaşığı yoğurt • 1 kahve kaşığı kabartma tozu • 1 kahve fincanı pudra şekeri • Yarım paket vanilya Harcı İçin: • 4 adet elma • 1 çay bardağı şeker • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 avuç ceviz içi Elmalı Kurabiye Tarifi: Hamuru için; Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Minik Tartlar

Malzemesi Hamuru için: • 125 gram margarin • 3 çorba kaşığı şeker • Kabartma tozu • 350 gram un İç harcı: • 1 bardak süt • Yarım kaşık un • Yarım kaşık nişasta Minik Tartlar Tarifi: Tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. 15 dakika hamuru dinlendirin. Yağladığınız minik tart kalıplarına hamuru yerleştirip,175 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. İç harcı için; …

Devamını oku »

Çikolatalı ve Bademli Tart

Malzemeler: • 6 adet yumurtanın beyazı • 175 gram şeker • 200 gram badem içi • 200 gram süt • 10 gram glütensiz un • 260 gram bitter kuvertür çikolata • 85 gram tereyağı • 10 adet yumurtanın sarısı Çikolatalı ve Bademli Tart Tarifi : Yumurta beyazını çırpıp, köpük haline getirin. Yavaş yavaş 150 gram şeker ekleyin. Bademleri doğrayıp ufaltın ve …

Devamını oku »

Kavala Kurabiyesi

Malzemesi • 1 su bardağı un • Yarım su bardağı bütün kavrulmuş kırık badem • 5 yemek kaşığı tereyağı • 4 yemek kaşığı pudra şekeri • 1 adet yumurta akı • Yarım paket vanilya • 1 çay kaşığı kabartma tozu • Süslemek için pudra şekeri Kavala Kurabiyesi Tarifi: Bademleri bir tavaya koyup sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın. Soğuyan …

Devamını oku »

Renkli Makaronlar

Malzemesi • 150 gram pudra şekeri • 150 gram toz badem • 130 gram toz şeker • 60 gram su • 110 gram yumurta akı Makoron İç Kreması: • 100 gram bitter ya da fildişi kuvertür çikolata • 200 gram krema Renkli Makaronlar Tarifi: Pudra şekeri ve toz bademi elekten geçirin (Renkli yapmak için gıda boyası ekleyin). Benmari usulü ile …

Devamını oku »