Ana Sayfa » Etiket arşivi: tarif (sayfa 14)

Etiket arşivi: tarif

Enginarlı Pilav Video

Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler; 3 adet Enginar 1 su bardağı Pirinç 1 adet Havuç 1 adet Soğan 1 çay bardağı Bezelye 1 çorba kş. Tereyağ 3 çorba kş. Zeytinyağ 3 su bardağı Su Dereotu Tuz

Devamını oku »

Kağıt Kebabı Video

Kağıt Kebabı İçin Malzemeler; 500 gr Kuzu Eti 1 demet Taze Soğan 1 demet Dereotu 1 demet Maydanoz 1 çorba kş. Sıvıyağ Karabiber Kekik Tuz Yağlı Kağıt

Devamını oku »

Haydari Video

Kolaylıkla Yapabileceğiniz Haydari Tarifi İçin Malzemeler; 4 çorba kş. Süzme Yoğurt 1/2 demet Dereotu 3 diş Sarımsak 1/2 çay bar. Zeytinyağ Tuz

Devamını oku »

Çökelek Salatası Video

Çökelek Salatası Tarifi İçin Malzemeler; 400 gr. Çökelek 1 demet Taze Soğan Dereotu Maydanoz 4 çorba kş. Zeytinyağ 1 çay kş. Kırmızıbiber Tuz

Devamını oku »

Limonata

Limonata Tarifi İçin Malzemeler: 1 kilo limon 1,5 su bardağı toz şeker Birkaç dal taze nane Su (4 Kişilik)  Hazırlanışı Yıkayıp süzdüğünüz limonların 2-3 tanesini rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuklarının üzerine şekeri ilave edin. Limonatanın doğal renginin daha da sarı olmasını istiyorsanız, rendelenmiş limon kabuklu şekerli karışımın üzerine 2 bardak kaynar su ekleyin. En az bu şekilde 2 saat bekletin. Rendelenmiş …

Devamını oku »

Fasulye Salatası

Fasulye Salatası İçin Malzemeler: 500 gram taze fasulye 2 adet orta boy havuç 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 1’er çay kaşığı tuz ve toz şeker 5 diş sarımsak 1 çay bardağı ceviz içi 3 adet domates Yarım demet taze fesleğen (veya dereotu) (4 Kişilik) Hazırlanışı: Fasulyeleri temizleyip yıkayın. Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatıp fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. …

Devamını oku »

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler ; Lahmacun Hamuru İçin; 2 su bardağı Un 1 çay kş. Şeker 4 çorba kş. Yoğurt 1 tatlı kş. Kuru Maya 1/2 su bardağı Ilık Su 2 çay kş. Tuz Lahmacun Kıyma Harcı İçin; 250 gr. Kıyma 1 adet Soğan 5 adet Sivri Biber 3 adet Domates 5 diş Sarımsak 1 adet Limon 1/2 demet Maydanoz Karabiber …

Devamını oku »