Göceli tarhanası nasıl yapılır? Huriş’in kileri Benim ‘Göceli’ tarhanam… Göceli tarhanası nasıl yapılır? Göceli tarhanası, Eskişehir tarhanası, yani çekilmiş kırma buğdaydan yapılma bir tarhana. Her yörenin tarhanası kendine özgündür, güzeldir ama bu tarhana beni çocukluğuma götürür. Odun pazarı, rahmetli anneanneciğim, çocukluğum, beni şımartan akrabalarım, arkadaşlarım, yani çorbayı her kaşık salışımda işte anmadan geçemeyeceğim hatıralarım var… Şimdi bu anılarla harmanlanmış tarifi …
Devamını oku »Etiket arşivi: Tarhana Çorbası
Yaş Tarhana
Yaş Tarhana İçin Malzemeler: 700 gram un 250 gram süzme yoğurt 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy kırmızıbiber 2 adet büyük boy domates 5-6 adet yeşil biber 2 adet salçalık kırmızıbiber 1 çorba kaşığı tuz (1 büyük Boy Kavanoz İçin) Yaş Tarhana Hazırlanışı: Soğanların kabuğunu soyup mutfak robotunda kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip aynı şekilde mutfak robotunda kıyın. …
Devamını oku »Tarhana Çorbası
Tarhana Çorbası İçin Malzemeler; 150 gram kıyma 3 çorba kaşığı (silme) tarhana 3 su bardağı su veya 3/2 su bardağı su ile 3/1 su bardağı et suyu Veya arzunuza göre 3 su bardağı et suyu Daday tereyağı Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı 1 kapta 3 kaşık tarhanayı ılık su ile ezin. Ayrı bir tencerede, tereyağında kıymayı kavurun. Üzerine 3 su …
Devamını oku »