Malzemeler: > 150 gram fileto deniz levreği > 100 gram bebek patates > 70 gram hindiba > Nane sos Hazırlanışı: Bebek patatesleri elma dilim şeklinde kesin. Biraz suda beklettikten sonra süzüp, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Daha sonra tepsiye alıp 200 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin. Taze hindibayı kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayıp zeytinyağlı sıcak tavaya alın. …
Devamını oku »Etiket arşivi: soslar
Tavuklu Udon (Noddle)
Malzemeler: > 3 çorba kaşığı sıvı yağ > 90 gram tavuk but > 60 gram sebze karışımı (havuç, kabak, soya filizi, renkli biberler) > Bir tutam tuz > Taze çekilmiş karabiber > 140 gram udon (noddle erişte) > 3 dal taze soğan > 1 tatlı kaşığı soya sosu > 1 tatlı kaşığı oysters sos Hazırlanışı: Derin ve geniş wok tavayı …
Devamını oku »Somon Balığı Fileto
Malzemeler: > 4 parça somon fileto > 4 adet haşlanmış enginar > 200 ml. krema > Tuz, beyaz toz biber > 200 gram rezene > 8 adet arpacık soğan > Nane, dereotu Hazırlanışı: Enginarları küp şeklinde doğrayıp tencereye aktarın. Kremayı ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alın. Tuz ve beyaz toz biberi ekleyip tatlandırdıktan sonra blender yardımı ile püre haline …
Devamını oku »Risotto Topu ve Pane Hamsi Tapas
Malzemeler: > 16 adet temizlenmiş hamsi Risotto Topları İçin: > 200 gram risotto pirinci > 100 ml. tavuk suyu > 50 gram porçini mantarı > 30 gram soğan > 10 gram sarımsak > 40 gram parmesan peyniri > 30 gram tereyağı > 200 ml. tavuk suyu > 5 gram taze kekik Domates Marmeladı İçin: > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > …
Devamını oku »Dana Kaburga
Malzemeler: > 4 porsiyon dana kaburga (Porsiyonu 180-200 gram olacak şekilde) > 30 gram közlenmiş kapya biber > 30 gram edamame fasulyesi > Tuz, karabiber Soğan Kızartması İçin: > 150 gram soğan > 1 kase un > 1 şişe soda > Kızartmak için sıvı yağ Patates Püresi İçin: > 300 gram patates > 30 gram krema > 30 gram tereyağı …
Devamını oku »Domates Püresi
Malzemeler: 200 gram kurutulmuş domates 1 su bardağı sızma zeytinyağı 1 küçük kase yeşil zeytin 1 küçük kase siyah zeytin 1’er çorba kaşığı kimyon, kişniş tohumu, pul biber, kuru kekik, sumak 5 diş sarımsak Hazırlanışı: Kurutulmuş domatesleri suda en az 6 saat kadar bekletin. Zamanınız yoksa kaynar suda 10 dakika haşlayın. Sarımsakları soyup geniş bir bıçak yardımı ile ezin. Kişniş …
Devamını oku »