Sağlıklı iskelet sistemi için kalsiyum ve protein tüketimi çok önemli. Bu nedenle süt, kuruyemiş, sebzeler ve baklagiller beslenme listelerinden eksik edilmemeli. Hareket kabiliyetimizi koruyabilmemiz için kemik, kas, kıkırdak ve bağ dokularından oluşan iskelet sistemimize iyi bakmamız gerekiyor. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nden Ortopedi- Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Metin Türkmen, bu konuda yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor: Kemik kitlesi 35 yaşından sonra kayıplara uğruyor. …
Devamını oku »Etiket arşivi: Sağlık
Vitaminlerle Aranız Nasıl?
Vitaminler, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan organik bileşiklerdir, vücutta metabolik olayların gerçekleşmesi, sağlıklı yaşamın devamı için gereklidir. Latince hayat anlamına gelen vita sözcüğünden gelmektedir. Vitaminler iki grupta toplanır; Suda gözünen vitaminler: C ve B grubu vitaminleri Yağda çözünen vitaminler: A, D, E, K vitaminleri *Özellikle bahar geçişlerinde vücut direncini arttırmada vitaminden zengin besinler tüketilmesi gereklidir. *Yiyeceklerin saklama, yıkama, pişirme …
Devamını oku »Çay tansiyonu düşürüyor
Avustralyalı bilim insanları, belirli ölçülerde düzenli çay tüketiminin tansiyonu düşürdüğünü ispatladı. Dr. Jonathan M. Hodgson başkanlığındaki ekibin yaptığı, sonuçları Archives of Internal Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, 35 ile 75 yaş arasındaki, tansiyon değerleri normal denekler kullanıldı. Deneklere önce dört hafta boyunca her gün üç fincan çay içirildi. Dört haftanın ardından deneklerin yarısı aynı miktarda çay içmeye devam ederken, diğer yarıya, …
Devamını oku »Kış Mevsiminde Zinde Kalmak İçin Sağlıklı Beslenme
Kış aylarının gelmesi ile nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların görülme sıklığı oldukça yükselir. Birçoğumuz bu hastalıklara yakalandıktan sonra ilaçlara sarılırız. Önemli olan tüketeceğiniz doğru besinler ile bu hastalıklara yakalanmadan kış aylarını geçirmektir. Özellikle kış aylarını daha zinde ve hasta olmadan geçirmek için vitamin ve mineral içeriği yüksek olan besinlerin daha fazla tüketilmesi gereklidir. Vitaminler, vücudumuzda sentez edilemeyen, besinlerle vücudumuza …
Devamını oku »Adaçayının Faydaları
Daha çok Akdeniz ve Ege kıyılarında yetişmektedir. Tohumdan bahçelerde de yetiştirilir. Bazı türleri Habeş, Gümüşi, Mavi, ve Kızıl adaçayıdır. Tohumları Nisan veya Eylül ayında ekilir. Bir metreye kadar boylanır. Çiçekleri türlerine göre mavi, pembe, ya da beyazdır. Şifalı olan etkili maddesi kenarları tırtıllı, buruşuk gibi görünen beyazımsı yeşil yapraklarındadır. Bu yapraklar, çiçek açma mevsimi olan Haziran-Temmuz arasında toplanır. Gölgeli havalı …
Devamını oku »Yüksek Ateş İçin Ayva İlacı
Ülkemizin her bölgesinde yetişir. Limon ayvası ve ekmek ayvası olmak üzere iki çeşidi mevcuttur. Limon ayvası mayhoş, sulu ve serttir. Ekmek ayvası yumaşak , tatlı, fakat suyu azdır. Sonbaharda meyve veren ayva ağacı çelik veya daldırma yöntemi ile üretilir. Sık dallı bie ağaçtır, budanırsa daha iri meyveler verir. Soğuğa dayanıklı olmasına rağmen kuzeye açık yerleri sevmez. Küllenme ve monilya hastalıkları …
Devamını oku »Suyun Faydaları
1- Hiçbir şey susuz yaşayamaz. 2- Göreceli su yetersizliği vücudun bazı fonksiyonlarını önce bastırır, sonra öldürür. 3- Su temel enerji kaynağıdır, vücudun “nakit akımıdır.” 4- Su vücudun her hücresinde elektriksel ve manyetik enerji üretir, bize yaşam gücü verir. 5- Hücre yapısındaki maddeleri birbirine bağlayan bir yapıştırıcıdır. 6- DNA hasarını önler ve onarım mekanizmalarının daha iyi çalışmasına yardımcı olur, böylece üretilen …
Devamını oku »Zeytinin Faydaları Saymakla Bitmiyor
Endonezyalı bilim insanları zeytin ağacının yapraklarından üretilen bir hapın kalp hastalıkları ve yüksek tansiyonla savaşmaya yardımcı olduğunu açıkladı. 180 hasta üzerinde deneme yapan bilim insanları, zeytin hapının yüksek kan basıncını düşürmede kalp hastalıkları için kullanılan ilaçlar kadar etkili olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan denemede hapın ayrıca kanda bulunan trigliserit adlı yağın seviyesini düşürmeye ve bu sayede kalp krizi ve felç riskini …
Devamını oku »