Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki İçin Malzemeler 1 kilo kemer patlıcan 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 1 adet büyük boy soğan 3 diş sarımsak 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet çarliston biber 2 adet büyük domates Yarım su bardağı pirinç Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı zeytinyağı (4 Kişilik) Zeytinyağlı …
Devamını oku »Etiket arşivi: Ramazan Yemekleri
Fırında Mücver Tarifi
Fırında Mücver İçin Malzemeler: 3 adet büyük boy kabak 1 kase rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı 1 demet taze soğan 2 çay bardağı un Yarım demet dereotu Yarım demet nane Yarım demet maydanoz 4 adet yumurta 1 tatlı kaşığı pul biber 1 kahve fincanı zeytinyağı (6 Kişilik) Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın ve kabakları çukur bir kabın içine rendeleyin. …
Devamını oku »Mantarlı Tavuk Sarma
Mantarlı Tavuk Sarma İçin Malzemeler: 4 Adet tavuk but fileto 250 gram mantar 1 adet sivri biber 1 adet soğan 1 kase kaşar (rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber, pul biber Sos için: 1 kaşık tereyağı 1 kaşık biber salçası 1 kaşık un Yarım bardak su (4 Kişilik) Hazırlanışı: Soğanı soyup kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip …
Devamını oku »Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçin Malzemeler: 500 gram asma yaprağı 500 gram pirinç 1 demet maydanoz 6 adet soğan 50 gram kuş üzümü 20 gram sarımsak 10 gram yenibahar 10 gram karabiber 20 gram kuru nane 20 gram biber salçası 20 gram domates salçası 50 ml. zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Tuz (6-8 Kişilik) Hazırlanışı: …
Devamını oku »Tarhana Çorbası
Tarhana Çorbası İçin Malzemeler; 150 gram kıyma 3 çorba kaşığı (silme) tarhana 3 su bardağı su veya 3/2 su bardağı su ile 3/1 su bardağı et suyu Veya arzunuza göre 3 su bardağı et suyu Daday tereyağı Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı 1 kapta 3 kaşık tarhanayı ılık su ile ezin. Ayrı bir tencerede, tereyağında kıymayı kavurun. Üzerine 3 su …
Devamını oku »“Zonguldak Lezzet Atölyesi” İzmir Travel Turkey Fuarı’nda tanıtıldı
Zonguldak’ın mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası arenada tanıtmayı hedefleyen “Zonguldak Lezzet Atölyesi”, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda görücüye çıktı. Fuarın yerli ve yabancı ziyaretçileri, dört gün boyunca Zonguldak’ın yöresel lezzetlerini tatma imkanı buldu. Zonguldak mutfağının baş tacı olan kızılcık (kiren) çorbası, kömeç, soğan dolması ve kızılcık şerbeti ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Bu yıl 8’inci kez düzenlenen uluslararası Travel Turkey İzmir …
Devamını oku »Etli Dolma
Malzemeler: 8 adet dolmalık biber 3 su bardağı pirinç 4 adet domates Dereotu, nane, maydanoz Tuz, sumak 3 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 500 gram kemikli kuzu eti Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp sıcak suda bekletin. Daha sonra süzüp domatesleri ve soğanları rendeleyin. 1 büyük kase kadar kıyılmış yeşilliği, sumağı, zeytinyağını ve tuzu ilave edin. İç malzemeniz hazırdır. Dolmalık biberlerin saplarını …
Devamını oku »Mantarlı Ispanak
Malzemeler 1 kilo ayıklanmış yıkanmış ıspanak. 250 gram haşlanmış doğranmış mantar 2 su bardağı süt 3 yemek kaşığı beyaz un 3 adet taze soğan 100 ml. çiğ krema 1 çay kaşığı deniz tuzu 1 çay bardağı sıvı yağ Hazırlanışı Bir tava içerisine sıvı yağı ilave edin, mantarları, taze soğanı ve çiğ kremayı ekleyerek 10 dakika pişirin. Bu arada başka bir …
Devamını oku »Sütlü Kuzu Sırt
Malzemeler 1 kilo temizlenmiş yağlı kuzu sırt 1 litre pastörize süt 1 su bardağı zeytin yağı 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 1 çay kaşığı değirmende öğütülmüş karabiber 1 çay kaşığı deniz tuzu 5 dal taze kekik 1 dal taze biberiye İstiridye mantarı Hazırlanışı Derin bir kap içerisine sütü boşaltın. Önce zeytinyağını ardından ezilmemiş kırık sarımsakları sütün içine …
Devamını oku »Bonfile Çiğ Köfte
Malzemeler 100 gram hafif kızarmış bonfile 100 gram esmer ince bulgur 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 bardak ılık su 1 adet domates 1 yemek kaşığı biber salça 1 yemek kaşığı domates salça 1 yemek kaşığı acı pul biber Tuz Marul, roka, maydanoz, limon Hazırlanışı Bonfileyi ufak, ufak bıçak ile kıyın. İnce bulguru bonfilenin üzerine ekleyin. Sonrasında salçaları …
Devamını oku »