İstanbul’un en lezzetli ve iddialı İtalyan restoranlarının başında gelen La Mia Luce, tanınmış işletmeci Erol Usta’nın da ortaklığıyla şehrin merkezinde konumlanan ancak gürültüden ve karmaşadan uzak, seçkin ve sofistike bir lezzet üssü. 2012 yılında Suadiye Restaurant Park bölgesinde misafirlerine kapılarını açan La Mia Luce, İtalyan mutfağıyla hizmet veren Anadolu yakasının en şık ve leziz restoranlarından biri. Bu atmosferin yapan Erol …
Devamını oku »Etiket arşivi: Ramazan Tatlıları
Sahi, İstanbul’un Nostaljik Güzelliklerini Yaşatmaya Devam Ediyor
İstanbul aşıklarına şehrin renklerinden oluşan bir alışveriş deneyimi sunan Sahi İstanbul, şimdi de İstanbul’un eski dolmuş görselleriyle süslediği Nostaljik Beyoğlu çikolatalarını lezzet sevelerle buluşturuyor. Sahi’nin 1950’li yıllardan 80’li yıllara kadar İstanbul’un en önemli simgelerinden olmuş olan dolmuşlarla süslü Dolmuş Tablet Çikolataları, Antep Fıstıklı Sütlü, Fındıklı Sütlü ve Bitter’den oluşan 3 farklı çeşidi ile raflardaki yerini aldı. Hatırlayanlar bilir; kimi siyah, …
Devamını oku »Pınar Kadınlara Özel Meyve Suyu “Pınar Pink”İ Beğenilere Sunuyor
Yenilikçi ürünlerin öncü markası Pınar, kadınlara özel meyve suyu Pınar Pink’i tüketicileriyle buluşturuyor. Pınar Pink, içerdiği melisa özleri ve vitaminler ile rahatlatıcı bir etki sunuyor. Türkiye’nin öncü markası Pınar, çıkardığı yeni ürünü Pınar Pink’i tüketicilerin beğenisine sunuyor. Çilek, frambuaz ve şeftaliyi bir araya getiren Pink lezzetli tadının yanı sıra, içeriğinde bulunan melisa özleri ve vitaminleri ile kadınlara rahatlatıcı bir tat …
Devamını oku »Damla Sakızlı Su Muhallebisi
Malzemeler: 2 su bardağı süt 2 su bardağı su Yarım su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 2 adet damla sakızı Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Su ile ıslattığınız kaselere paylaştırın ve oda ısısına gelince buzdolabına aktarın. Servis sırasında çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Devamını oku »Scones
Malzemeler: 280 gram un 50 gram toz şeker 20 gram vanilya 1+¼ çay kaşığı kabartma tozu ¼ çay kaşığı (baking) soda ¼ çay kaşığı tuz 113 gram tereyağı (buzdolabından çıkmış ve küp doğranmış) 90 gram bitter çikolata (bıçakla doğranmış) 75 gram kuru kayısı (küçük doğranmış) 75 gram kavrulmuş badem (küçük doğranmış) 160 ml. tuzsuz ayran 1 adet yumurta Hazırlanışı: Unu, …
Devamını oku »İncir Tatlısı
Malzemeler: 500 gram kuru incir 1,5 su bardağı pekmez 1 küçük kase ceviz içi Hazırlanışı: İncirleri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bu şekilde en az 4,5 saat kadar bekletin. Tencerede 1,5 su bardağı pekmezi kaynatın. İncirleri ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Ocaktan alın, soğuyunca kenarlarından kesip ceviz içi ile doldurun. Servis Önerisi: …
Devamını oku »İrmik Sarması
Malzemeler: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 adet yumurta 2 paket kabartma tozu 3 su bardağı un 1 adet limon 1 su bardağı irmik Şerbeti İçin: 4 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Şerbeti için; Su ile şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Çok fazla kaynatmanıza gerek yoktur. Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alıp …
Devamını oku »Acıbadem Kurabiyeli Dondurmalı Pasta
Malzemeler: 2 paket kremşanti 2 su bardağı soğuk süt 300 gram acıbadem kurabiyesi 2 damla acıbadem aroması 1 kutu çilek ve çikolatalı dondurma karışımı Üzeri İçin: Çikolata Sos Hazırlanışı: Acıbadem kurabiyelerini elinizde çok ufak olmayacak şekilde kırın. Soğuk süte 2 bardak kremşantiyi ilave edin ve birkaç dakika katılaşana kadar çırpın. Kurabiyeleri ve 2 damla acıbadem aromasını ekleyin. Tahta bir kaşıkla …
Devamını oku »Kaymaçina
Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: 1 paket kakaolu pötibör bisküvi 1 paket burçak bisküvi 50 gram tereyağı 1 kahve fincanı vişne suyu 1 çorba kaşığı fındık içi Kaymaçina İçin: 4 su bardağı süt 8 çorba kaşığı toz şeker 6 adet yumurta 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 çorba kaşığı nişasta Hazırlanışı: Bisküvili karışım için; Tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Ilınmış …
Devamını oku »