İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 125 gram irmik 200 gram toz şeker 250 gram süt 90 gram tereyağı 10 gram çam fıstığı (4 Kişilik ) Hazırlanışı: Tereyağını orta boy bir tencerede eritin. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Fıstıkları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ateşi kısın. Altın rengini alana dek kavurmaya devam edin. Sütü ayrı bir yerde …
Devamını oku »Etiket arşivi: ramazan menüsü
Kuru Domates Çorbası
Kuru Domates Çorbası İçin Malzemeler: 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı un 10-12 adet kurutulmuş domates 1 çay bardağı kesme makarna 4, 5 su bardağı et suyu Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Kuru domatesleri 10 dakika kadar sıcak suda bekletin. Süzüp blender yardımı ile püre haline gelene dek ezin. Tereyağını çorbayı hazırlayacağınız tencerede eritip unu hafifçe kavurun. Kurutulmuş domates püresini …
Devamını oku »Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler: 1 su bardağı bulgur 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 kase haşlanmış sebze garnitür (bezelye, havuç, patates) 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası (4 Kişilik) Sebzeli Bulgur Pilavı Hazırlanışı: Tereyağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Bulguru ilave edin. 2 bardak kaynar suyunu ve tuzunu ekleyin. Bir …
Devamını oku »Margarita Pizza
Margarita Pizza İçin Malzemeler: Pizza hamuru için 150 ml. oda sıcaklığında su Yarım tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 300 gram un Yarım paket kurumaya Domates sosu için: 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 500 gram domates rendesi 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 avuç taze fesleğen Tuz, karabiber Üzeri için: 400 gram Mozzarella veya dil peyniri Birkaç …
Devamını oku »