Ana Sayfa » Etiket arşivi: pirinçli tarifler

Etiket arşivi: pirinçli tarifler

Karidesli ve Pirinçli Yaz Kâseleri

Malzemeler: 450 gram orta boy karides (ayıklanmış ve temizlenmiş) 1 adet (310 gramlık) konserve mısır, süzülmüş 1 su bardağı rendelenmiş İtalyan peynir karışımı Yarım demet taze fesleğen (ince doğranmış) ½ çay kaşığı tuz Haşlanmış Pirinç Pilavı 1 su bardağı Haşlanmış California Calrose Pirinci 2 su bardağı Su Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su …

Devamını oku »

Cappuccino’lu Sütlaç Kupaları

Malzemeler: Haşlanmış Pirinç Pilavı 1,5 su bardağı California Calrose Pirinci 2,5 su bardağı Su Sütlaç 2 su bardağı tam yağlı süt veya %2 yağlı süt 1 kutu (400 g) şekerli yoğunlaştırılmış süt 1 yemek kaşığı granül hazır kahve Tatlandırılmış krem şanti Toz tarçın (İsteğe bağlı) Rendelenmiş çikolata Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1,5 su …

Devamını oku »

Sarımsaklı Acılı Kavrulmuş Pilav

Malzemeler: 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ 1 Yumurta 2-3 yemek kaşığı sarımsaklı biber yağı Yarım demet roka Haşlanmış Pirinç Pilavı: 1 su bardağı California Calrose Pirinç 2 su bardağı su ½ çay kaşığı tuz (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su bardağı pirinci ve 2 su bardağı suyu tencereye koyun. …

Devamını oku »

Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası

Malzemeler: 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci ¾ su bardağı tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt 1, ½ su bardağı tam yağlı süt ¾ su bardağı bitter çikolata, doğranmış 6 yemek kaşığı demlenmiş espresso 6 yemek kaşığı tatlandırılmış ve kavrulmuş hindistan cevizi rendesi 6 yemek kaşığı kakao parçacığı Hazırlanışı: Büyük ve kalın tabanlı bir tencerede pirinç, yoğunlaştırılmış süt, tam yağlı süt, çikolata …

Devamını oku »

Sushi Topları

Malzemeler: 1 su bardağı taze pişmiş California Calrose Pirinci 3 yemek kaşığı tatlandırılmış pirinç sirkesi 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam veya siyah susam (isteğe bağlı) Her biri 2 yemek kaşığı doğranmış karışık iç malzemeler: Avokado, Salatalık, Mango, Füme somon, Wasabi bezelyesi, Ton balığı, Karides, Wasabi Hazırlanışı: Geniş ve sığ bir kaba pirinci yayın; üzerine tatlandırılmış pirinç sirkesi ve susam serpin. …

Devamını oku »

Ekşi Misket Limonlu Puding

Malzemeler: 2 su bardağı ufalanmış zencefilli kurabiye ⅓ su bardağı eritilmiş tereyağı 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci 2 su bardağı süt 1 kutu (yaklaşık 400 g) tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ½ su bardağı taze misket limonu suyu 1 su bardağı çırpılmış krema Misket limonu kabuğu (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Fırını 175 dereceye ısıtın. Taban İçin: Ufalanmış zencefilli kurabiye ve eritilmiş …

Devamını oku »

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen baldo pirinç) 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 küçük kase yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış) 1 kahve fincanı kuru üzüm 4-5 dal kıyılmış taze nane 1 çay kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı hardal Tuz 1 küçük kase nar tanesi (Tercihen …

Devamını oku »