Toplam Hazırlama Süresi: 50 dakika Porsiyon: 4 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 2 kuru soğan 1 su bardağı vişne suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı donuk vişne 2 yemek kaşığı nar ekşisi Baharatlar: 1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 500 gram üzüm yaprağı 1 limon …
Devamını oku »Etiket arşivi: pirinçli tarifler
Tavuklu Pirinç Pilavı
Toplam Hazırlama Süresi: 45 dakika Porsiyon: 6 Malzemeler: 2 su bardağı calrose pirinç 2 tavuk göğsü 1 su bardağı şehriye 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Pirinci yıkayın ve süzün. Tavukları haşlayın ve suyunu saklayın. Haşlanmış tavukları parçalayın. Pirinç tereyağı ve tuzla kavurun, sıcak tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pilavı dinlendirin, üzerine tavukları …
Devamını oku »Hardal Tohumlu Pirinç Salatası
Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen baldo pirinç) 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 küçük kase yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış) 1 kahve fincanı kuru üzüm 4-5 dal kıyılmış taze nane 1 çay kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı hardal Tuz 1 küçük kase nar tanesi (Tercihen …
Devamını oku »