Ana Sayfa » Etiket arşivi: Osmanlı’da Yemek Kültürünün En Önemli Özellikleri

Etiket arşivi: Osmanlı’da Yemek Kültürünün En Önemli Özellikleri

Osmanlı’da Yemek Kültürünün En Önemli Özellikleri

Osmanlı’da Yemek Kültürünün En Önemli Özellikleri

Türk geleneklerinde de var olan ocağın, yemeğin ve aile birliğinin birbiriyle ilişkili olduğu düşüncesi, Osmanlı dönemi boyunca sürdü. Bugüne kalan “evinde tencere kaynamak”, “ocağı bacası tütmek” gibi deyimler; mutfak, yemek ve ailenin devamı ve aile içinde kurulan bağların Türkler için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Osmanlı’da Yer sofraları Sofra” kelimesi, üzerinde yemek yenmek üzere yere serilen yaygıdan gelir. Türkler, Orta Asya’dan …

Devamını oku »