Yoğurtlu Pirinç Çorbası Malzemeleri: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Yoğurtlu Pirinç Çorbası Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın.Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. …
Devamını oku »Etiket arşivi: Manset
Fırında Somun Ekmek Kahvaltısı
Fırında Somun Ekmek Kahvaltısı (2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet somun ekmek 1 kase rendelenmiş mozzarella peyniri 4-5 dilim pastırma 10-12 dilim salam Taze Fesleğen Sos İçin: 10 yaprak taze fesleğen 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1 diş sarımsak Hazırlanışı: Ayrı bir kapta zar şeklinde doğranmış pastırmayı ve peyniri harmanlayın. Sarımsağı, taze fesleğeni ve zeytinyağını havanda …
Devamını oku »İhtişamını Avrupa’dan, lezzetini Anadolu’dan almış…
İstanbul’un en keyifli ve vazgeçilmez buluşma noktası olan Beyoğlu’nda, 20. yy’da inşa edilmiş en karakteristik yapılardan olan Suriye Pasajı’nın girişinde misafirlerini karşılayan Parole; huzurlu ve keyifli bir atmosferde vakit geçirmek ve lezzetli tatları denemek isteyenlerin vazgeçilmez bir buluşma noktası haline geldi bile… 100 yıllık bir kültür mirasının ev sahipliği yaptığı huzurlu ve büyülü atmosferi, üç katına yaydığı cafe, restaurant ve …
Devamını oku »