Künefe (4 – 6 Kişilik) Künefe İçin Malzemeler 1 kilo tel kadayıf 1 kilo künefelik tuzsuz peynir 500 gram tereyağı Şurubu İçin: 1 kilo toz şeker 3 su bardağı su Künefe Hazırlanışı Önce suyu ve şekeri karıştırıp kaynatarak şurubu hazırlayın ve bir kenara alın. Yaklaşık 60 cm çapında bir bakır tepside tereyağını eritin. Ateşi kısın ve tel kadayıfları tepsiye alıp tereyağına …
Devamını oku »Etiket arşivi: Künefe
Künefe Tarifi
Künefe İçin Malzemeler 250 gram tel kadayıf 150 gram tuzsuz künefe peyniri 4 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pekmez Şerbeti İçin: 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Üzeri İçin: Toz Antep fıstığı Süt kaymağı veya dondurma (isteğe bağlı) Künefe Hazırlanışı Şerbet için; su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya …
Devamını oku »Künefe
Künefe İçin Malzemeler 240 gram kadayıf 40 gram margarin 40 gram tereyağı 30 gram şerbet (yarım su bardağı şeker, 1.5 bardak su) 40 gram tuzsuz köy peyniri 20 gram fıstık (4 Kişilik) Künefe Hazırlanışı Kadayıfları açın. Isıya dayanıklı bir tabağın dibine 80 gram margarin ve tereyağı karışımını yayın. Üstüne 100 gram kadayıfı yayın. Kadayıfın üzerine peynir ve fıstığı koyun. Üstüne …
Devamını oku »