Değişen havayla birlikte yaşanan yoğun stres, uykusuzluk ve dengesiz beslenme bağışıklık sistemini direkt olarak zayıflatıyor. Peki bağışıklık sisteminiz kışa hazır mı? Kışı hasta olmadan, sağlıklı geçirmek için bağışıklık sistemini desteklemek şart! Liv Hospital İç hastalıkları Uzmanı Dr. Alev Özsarı bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek 10 öneriyi anlattı… 1) Doğru beslenin: Tam tahıllı ürünler, karbonhidrat, protein ve yağı dengeli tüketin. Sigara, alkol, şekerden …
Devamını oku »Etiket arşivi: kiş
Bitki çaylarıyla kışı sağlıklı geçirin!
Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitki çaylarının etkili olabileceğini belirten uzmanlar, miktarlarına dikkat edilerek tüketilmesini tavsiye ediyor. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendiren bitki çaylarıyla ilgili önerilerde bulundu. Köse, şunları söyledi: Kuşburnu Kuşburnu iyi bir C vitamini kaynağı! Hatta en iyi C vitamini kaynağı diyebiliriz. Özellikle havaların değişken olduğu şu …
Devamını oku »Brokolili Kiş
Brokolili Kiş Tarifi Brokolili Kiş İçin Malzemeler: 150 gram elenmiş un 50 gram mısır nişastası 1 çay kaşığı karbonat (1 çorba kaşığı limon suyunda eritilmiş) 70 gram margarin veya tereyağı (soğuk) 1-2 tatlı kaşığı su Bir tutam tuz 2 adet yumurtanın sarısı Sosu İçin: 100 ml. krema 100 gram labne peyniri 2 adet yumurtanın sarısı Birer tutam tuz ve karabiber Bir tutam …
Devamını oku »SAĞLIKLI BİR KIŞ GEÇİRMEK İÇİN 7 ÖNEMLİ İPUCU
SAĞLIKLI BİR KIŞ GEÇİRMEK İÇİN 7 ÖNEMLİ İPUCU. Mevsim geçişlerinde metabolizma hızının değişmesi ve bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla enfeksiyon hastalıkları riski artıyor. Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmet Tamer, proteinler yerine karbonhidrat tüketmeyin, A ve C vitamininden zengin havuç, maydanoz ve brokoli tüketin, yeşil yapraklı bitkiler, fındık, ceviz ve badem yiyin, su içmekten vazgeçmeyin önerilerinde bulundu. Sonbahara girdiğimiz bu …
Devamını oku »Ispanaklı Pratik Kiş
Ispanaklı Pratik Kiş Ispanaklı Pratik Kiş için Malzemeler: 10 adet milföy 300 gram ıspanak 150 gram krema 2 adet yumurta 1 adet soğan Muskat rendesi Tuz Hazırlanışı: Soğanları ve ıspanakları ince doğrayıp bir tavada hafifçe soteleyin. Bu karışımın içine yumurta, krema, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyip sıvı bir karışım hazırlayın. Milföyleri tart kalıplarına koyup artan hamurları kesin. Bir çatal yardımı ile sıkça delikler açın. İçlerine ıspanaklı karışımı kaşık yardımı ile …
Devamını oku »