Mutfakta Pratik Bilgiler Bu yazımızdaki mutfakta pratik bilgileri öğrendikten sonra eşe dosta bir koşu anlatmak isteyeceğiniz, bulduğunuz her yerde paylaşmak isteyeceğiniz, mutfak yeteneklerinizi yeni yetenekler ekleyecek pratik bilgileri sizler için hazırladık. 1- Peynirinizi kesmek yerine rendeleyerek tüketebilirsiniz 2- Zencefili doğramak yerine kolayca rendeden geçirebilirsiniz 3- Çok az miktarda ekleyeceğiniz kolayla soğanı çok daha hızlı bir şekilde karamelize edebilirsiniz. 4- Kiviyi kolayca …
Devamını oku »Etiket arşivi: karamelize
Karamelize Mini Havuçlar
Karamelize Mini Havuçlar Tarifi Karamelize Mini Havuçlar İçin Malzemeler: 500 gram havuç (tercihen küçük boy ve ince olanlardan) 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kurutulmuş adaçayı Tuz Karamelize Mini Havuçlar Hazırlanışı: Kabuğunu kazıdığınız havuçları kaynar suda 15 dakika haşlayın. Sosu için; Nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzu bir kasede karıştırın. Süzdüğünüz havuçları bu sosla birleştirin. İyice karıştırdıktan sonra fırın …
Devamını oku »