Yapım: Volkan Aslan / Nalia Karadeniz Mutfağı 8 Porsiyon İçin Malzemeler: 400 gram işlenmiş karalahana (haşlanmış doğranmış) 20 gram mısır yarması, bir gece önceden ıslatılmış 20 gram barbunya, bir gece önceden ıslatılmış 100 gram kuru soğan, yemeklik 10 gram sıvı yağ 50 gram tereyağı 10 gram iç yağ (çok ince ince doğranmış) 50 gram biber salçası 1,5 kg ilikli kemik …
Devamını oku »Etiket arşivi: Karalahana
Karalahana Çorbası
Karalahana Çorbası Tarifi Karalahana Çorbası İçin Malzemeler: 10 adet taze barbunyanın içi (yaklaşık 1 su bardağı) 7-8 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 8-10 yaprak orta boy karalahana 2 çorba kaşığı mısır unu 1 çay bardağı haşlanmış mısır Tuz Karalahana Çorbası Hazırlanışı: Taze barbunyanın tanelerini tencereye aktarın. Suyu ilave edip …
Devamını oku »Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası
Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası Malzemeler: 1 demet karalahana 1 adet orta boy soğan 1 adet Knorr Tavuk Bulyon 1 adet Knorr Acısso 1 adet konserve meksika fasulyesi 60 gram tereyağı 1 bardak ay çiçek yağı 5 0 gram mısır unu 1 0 dal taze kişniş 1 tutam pul biber, tuz Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası Hazırlanışı: Lahanalarımızın …
Devamını oku »