Havuç Cacığı Havuç Cacığı İçin Malzemeler; 3 adet Havuç 4 çorba kaşığı Yoğurt 3 diş Sarımsak 2 çorba kaşığı Zeytinyağ 1 çorba kaşığı Sirke Dereotu Kırmızıbiber Tuz
Devamını oku »Etiket arşivi: havuç
Zerdeçallı Çerkez Tavuğu
Zerdeçallı Çerkez Tavuğu (6 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 30 Dakika Malzemeler: 500 gram tavuk göğüs eti 1 adet soğan 1 adet havuç 2 diş karanfil 4-5 dal maydanoz Tarator Sos İçin: 4 dilim bayat ekmek içi 3 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı …
Devamını oku »Siyah Havuç Çorbası
Siyah Havuç Çorbası Tarifi Siyah Havuç Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet kırmızı soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3-4 adet kırmızı havuç 1 adet küçük boy taze patates 3 su bardağı sıcak tavuk suyu Tuz 1 parça taze zencefil (yarım ceviz büyüklüğünde) 1 tatlı kaşığı tereyağı Siyah Havuç Çorbası Hazırlanışı: Kabukları kazınmış havuçları irice doğrayın. Taze patatesi yıkayın, kabuğuyla birlikte küp küp doğrayın. Zencefili …
Devamını oku »Karamelize Mini Havuçlar
Karamelize Mini Havuçlar Tarifi Karamelize Mini Havuçlar İçin Malzemeler: 500 gram havuç (tercihen küçük boy ve ince olanlardan) 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kurutulmuş adaçayı Tuz Karamelize Mini Havuçlar Hazırlanışı: Kabuğunu kazıdığınız havuçları kaynar suda 15 dakika haşlayın. Sosu için; Nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzu bir kasede karıştırın. Süzdüğünüz havuçları bu sosla birleştirin. İyice karıştırdıktan sonra fırın …
Devamını oku »