Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Siyah Havuç Çorbası

Siyah Havuç Çorbası

siyah-havuc-corbasi

Siyah Havuç Çorbası Tarifi

Siyah Havuç Çorbası İçin Malzemeler:
1 adet kırmızı soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 adet kırmızı havuç
1 adet küçük boy taze patates
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
Tuz
1 parça taze zencefil (yarım ceviz büyüklüğünde)
1 tatlı kaşığı tereyağı

Siyah Havuç Çorbası Hazırlanışı:
Kabukları kazınmış havuçları irice doğrayın. Taze patatesi yıkayın, kabuğuyla birlikte küp küp doğrayın. Zencefili de ince ince kıyın. Soğanı kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Havuçları ve zencefili ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra patatesi ilave edin. 5 dakika daha kavurun. En son sıcak suyu ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, el blenderi ile pütürsüz bir kıvam elde edin. Tekrar ocağın üzerine alın, tereyağını ilave edip bir taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Çorba Mevsimi Başladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir