Malzemeler: 500 ml süt 100 gram toz şeker 1 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı mısır nişastası 50 gram tereyağı 1 paket şekerli vanilin Üzeri İçin: 1-2 çorba kaşığı bitter parça çikolata Taze orman meyvesi Bisküvi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, yumurta sarısını ve nişastayı tencereye alın. İyice çırpın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Tereyağını, vanilyayı ve …
Devamını oku »Etiket arşivi: Food
Etli Domates Dolması
Fotoğraf: Hande Göksan – Yapım: İnci Bak – Yapım Asistanı: Ekrem Çağatay (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet domates (tercihen Çanakkale ve büyük boy) 300-400 gram koyun döşü kıyması 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet soğan 1 çay bardağı pirinç 1 kahve fincanı su 8-10 dal maydanoz 8-10 dal nane 3-4 dal dereotu Tuz, karabiber 2 adet orta boy domates Et …
Devamını oku »Vişneli Pirinçli Yaprak Dolması
Toplam Hazırlama Süresi: 50 dakika Porsiyon: 4 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 2 kuru soğan 1 su bardağı vişne suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı donuk vişne 2 yemek kaşığı nar ekşisi Baharatlar: 1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 500 gram üzüm yaprağı 1 limon …
Devamını oku »Tavuklu Pirinç Pilavı
Toplam Hazırlama Süresi: 45 dakika Porsiyon: 6 Malzemeler: 2 su bardağı calrose pirinç 2 tavuk göğsü 1 su bardağı şehriye 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Pirinci yıkayın ve süzün. Tavukları haşlayın ve suyunu saklayın. Haşlanmış tavukları parçalayın. Pirinç tereyağı ve tuzla kavurun, sıcak tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pilavı dinlendirin, üzerine tavukları …
Devamını oku »Kuru Börülce Piyazı
(4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı kuru börülce Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan 1-2 adet kırmızı kapya biberi Sumak, pulbiber 1 çorba kaşığı soya sosu Sirke, limon suyu Zeytinyağı Hazırlanışı: Börülceyi bir gece önceden ıslatıp tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alın ve suyu tamamen süzülene kadar bekletin. Maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince kıyın, biberi …
Devamını oku »Karalahana Çorbası
Yapım: Volkan Aslan / Nalia Karadeniz Mutfağı 8 Porsiyon İçin Malzemeler: 400 gram işlenmiş karalahana (haşlanmış doğranmış) 20 gram mısır yarması, bir gece önceden ıslatılmış 20 gram barbunya, bir gece önceden ıslatılmış 100 gram kuru soğan, yemeklik 10 gram sıvı yağ 50 gram tereyağı 10 gram iç yağ (çok ince ince doğranmış) 50 gram biber salçası 1,5 kg ilikli kemik …
Devamını oku »Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek
Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 didiklenmiş tavuk eti 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber 1 lt tavuk suyu 100 gram ceviz içi Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye …
Devamını oku »Yoğurtlu Pirinç Çorbası
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın. Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp …
Devamını oku »Kavurmalı ve Rokalı Mini Pizza
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER (2 Kişilik) Hamuru İçin: 2 su bardağı un Çeyrek paket maya 1 bardaktan bir parmak daha az ılık su 1 tutam toz şeker Tuz Domates Sosu İçin: 2-3 adet domates 1 çay kaşığı salça 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Üzeri İçin: 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri 7-8 adet zeytin …
Devamını oku »Tavuklu Pilav
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4- 6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. Üzerini …
Devamını oku »