Yaz aylarına gelen Ramazan ayı hem sıcak hem de uzun saatler ile özellikle çalışan bireylerde dikkat dağınıklığına neden olabiliyor. Normal zamanlarda dikkat toplamak için başvurulan çay-kahve içmek gibi alışkanlıklardan uzak kalınan bu dönemde dikkati toplamak için önerilerde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Uzmanı Dr. Hale Alpsan Gökmen, “Sahurda lifli besinler tüketin, taze sıkılmış meyve suyu ve antioksidan zengini siyah çikolata …
Devamını oku »Etiket arşivi: dünya mutfakları
Temp-Ex Termal Örtüler İle Gıdalar Bozulmadan Tüketiciye Ulaşıyor
Ülkemizde dondurulmuş, soğuk ve sıcak ürünlerin saklanması, korunması konusunda ürettiği ürünlerle hem satıcıya hem de tüketiciye büyük yarar sağlayan Temp-Ex Termal Örtü Çözümleri, gıdaların bozulmadan tüketiciye ulaşmasını sağlıyor. Marketten aldığınız et bozuk çıktıysa, dondurulmuş börek küflüyse ya da yoğurt son kullanma tarihinden önce küflenmişse alışveriş yaptığınız marketin soğuk zincir sistemine dikkat etmeniz gerekebilir. Soğuk ve dondurulmuş olarak satılan bozulabilir gıda …
Devamını oku »Pratik Pizza
Malzemeler: 1 adet büyük boy tortilla ekmeği veya lavaş ekmeği 4-5 dilim domates 5-6 adet kültür mantarı 1 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin Jülyen doğranmış sarı biber 1 küçük kase rendelenmiş taze kaşar peyniri Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı ketçap 1 çay kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam kuru kekik Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi bir kasede …
Devamını oku »Burgu Yemeklerle Buluştu Sofralara Sağlık Kattı
Birbirinden lezzetli 250 çeşit peynir üreten sektörünün yenilikçi markası Muratbey, Sıra Dışı Peynirle Sıra Dışı Tarifler Projesi ile sağlıklı beslenmede peynirin önemine dikkat çeken yepyeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Peynirde lezzet devrimi oluşturan ve sektörde sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Muratbey’in, sağlıklı beslenmeye destek vermek amacıyla hayata geçirdiği Sıra Dışı Peynirle Sıra Dışı Tarifler Projesi’nde dereceye giren …
Devamını oku »Tarihi Pideci’de İftara Davetlisiniz
İftarını geleneksel pide çeşitleriyle yapmak isteyenler Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi’nde buluşuyor. İstanbul’un en meşhur pidecilerinden biri olan Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi, Ramazan ayında da birbirinden lezzetli pide çeşitleriyle müdavimlerini bekliyor. Fatih Karadeniz Pidecisi Ramazan sürprizi olarak hazırladığı Trabzon tereyağı ile terbiye edilmiş ezogelin çorbasının yanı sıra iftariye tabağı, taş fırında ve odun ateşinde pişirilen kapalı kıymalı-kapalı kavurmalı, kuşbaşılı, 3 peynirli …
Devamını oku »Gıdada Sahteciliğin Önüne Gıda Analizleriyle Geçiliyor
Gıda ürünlerinde sıklıkla bal, süt ve et ürünlerinde karşımıza çıkan sahte üretim insan sağlığını tehdit ediyor. Mevcut gıda analiz laboratuvarları, tüketicinin yüksek bir düzeyde korunmasını sağlamak açısından önemli bir role sahip. Anatolian Research Institute (ARİ) Gıda Laboratuvarı tüm gıdaların analizini yaparak insan sağlığına yatırım yapıyor. Gıda güvenliğinde; kimyasal bulaşanlar, veteriner ilaç kalıntıları, gıda katkılarının hatalı kullanımı, aldatıcı uygulamalar, alerjik maddeler …
Devamını oku »Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Akel Davul Fırın
Şık tasarımı ve kolay kullanımıyla lezzetten ödün vermeyenlerin tercihi olan Akel Davul Fırın, Ramazan sofralarına lezzet katıyor. İftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazı börek, tatlı ve et yemeklerini 20 – 25 dakika gibi çok kısa bir sürede ve tam kıvamında pişiren Akel Davul Fırın’ın fiyatı 70 lira ile 120 lira arasında değişiyor. En güzel sofraların hazırlandığı Ramazan ayında lezzet düşkünlerinin …
Devamını oku »Ramazan’da Diyetinizi Bozmak İstemiyorsanız Tam Tahıllı Ekmek Tüketin
Ramazan geldi çattı, her günün ziyafet mantığıyla hazırlandığı günler başlıyor. Sofraların bolluğuna dayanmak zaten yeterince zorken bir de diyet yapıyorsanız durum daha da zorlaşabilir. Sofranın bereketinin giderek arttığı Ramazan ayında diyet yapanların bu sofraların cazibesine nasıl dayanabileceğini Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan öğrendik. Diyetime Ramazan’da da devam edeceğim diyorsanız… •Yaklaşık 15 saat aç kalacağınız ve öğün …
Devamını oku »Türkiye’nin Birincisi ‘Yaz Güneşim’ Özsüt Menüsü’nde
Bu yıl beşincisi düzenlenen Benim Özsüt Pastam yarışmasının birincisi ‘Yaz Güneşim’ isimli pasta, Özsüt yaz menüsündeki yerini aldı. ‘Yaz Güneşim’, tüm Özsüt şubelerinde tatlı severlerin beğenisine sunuluyor. Evlerde gizli kalmış reçeteleri ortaya çıkartmak ve amatör pastacıları teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘Benim Özsüt Pastam’ yarışması bu yıl 5’inci kez düzenlendi. Nisan ayında gerçekleştirilen finalin birincisi, ‘Yaz Güneşim’ isimli pastasıyla Hülya Kayalar …
Devamını oku »Karadeniz Lezzetleriyle İftar Şöleni İzhar’da
İzhar Karadeniz Restaurant’ları, Karadeniz’in eşsiz lezzetlerinin yer aldığı iftar menüsüyle unutulmaz bir Ramazan şöleni yaşatıyor. Ramazan sofralarını Karadeniz lezzetleriyle taçlandırmak isteyenler İzhar’da buluşuyor. Karadeniz’in eşsiz tatlarını İstanbul’a taşıyan İzhar Karadeniz Restaurant’ları, Ramazan’da misafirlerine unutulmaz bir iftar ziyafeti sunuyor. İzhar’ın muhteşem lezzetlerinden oluşan Ramazan menüsünde; iftariyelikler, çorbalar ve ızgara çeşitlerinin yanı sıra Karadeniz’e özgü karalahana sarması, Karadeniz pidesi, Çayeli fasulyesi ve …
Devamını oku »