Ana Sayfa » Etiket arşivi: dünya mutfakları (sayfa 12)

Etiket arşivi: dünya mutfakları

100 gr Poğaça, Protein Ve Biotin İçeriyor

Beslenme Uzmanı Diyetisyen Banu Topalakçı, evde maya, tam buğday unu, yulaf ve taze otu gibi sağlıklı içeriklerle yapılan 100 gr poğaçanın doğru miktarlarda tüketildiğinde adeta vitamin deposu olduğunu kaydediyor. Topalakçı’nın besin analizine göre, 100 gr. poğaça; enerjinin % 16’sını,  proteinin % 12’sini, E vitamininin % 16’sını, B3 vitamininin % 7’sini, Biotin’in % 5’ini karşılıyor Beslenme Uzmanı Diyetisyen Banu Topalakçı, evde …

Devamını oku »

Tatlı Sektörü Susam Üzerindeki Vergiye İndirim İstiyor

Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan helva ve tahin, yüzde 24’e varan vergi oranları nedeniyle lüks tüketime girdi.  Yakın zamana kadar simit ve helvanın orta kesimin yiyeceği olduğunu söyleyen sektör temsilcileri simitte uygulanan vergi indiriminde helvanın muaf tutulmasından şikayetçi. Vergi maliyetleri nedeniyle rekabette zorlanan Türkiye’nin dünya helva pazarındaki liderliğini kaybetmek üzere olduğunu anlatan Susam Tahin Helva ve Reçel İmalatçıları Derneği …

Devamını oku »

Giano Chocolate’ın Lezzet Yolculuğu Devam Ediyor!

Şef Mehmet Yücel’in çikolataya olan tutkusu sonucu aldığı eğitimlerin birikimiyle ortaya çıkardığı Giano Chocolate, artisanal bir çikolata markası. Boz Antep, Marzipan, Salep-Tarçın gibi geleneksel tatların yanı sıra Wasabi, Rakı, Lavanta ve Rokfor gibi beklenmedik tatları da çikolatayla bir araya getirerek sıra dışı trüflere dönüştürüyorlar. Geçtiğimiz aylarda Souq Karaköy-Handmade, Pop-Up Pazar Ankara ve son olarak Kanyon ‘Yılbaşı Hediye Pazarı’na katılan Giano …

Devamını oku »

Mengenli Aşçı Adaylarına Pakmaya’dan Tam Not

Pakmaya, Bolu Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi, pastacılık ürünlerini tanıttı uygulama bilgilerini paylaştı. Sadece ülkemizin değil, dünyanın sayılı büyük maya üreticileri arasında yer alan Pakmaya, aşçılık denince akla ilk gelen eğitim kurumlarından biri olan Bolu Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Bilgi paylaşım …

Devamını oku »

2014 Yılı Kristal Ağaç Ödülü Baydöner’in Oldu

Baydöner, 2014 Yılının En Girişimci İsimlerinin Belirlendiği Kristal Ağaç Ödül Töreninde, Gıda Dalında “Yılın En Girişimci Gıda Şirketi” Ödülüne Layık Görüldü. Sektörün en güçlü gıda markalarından olan Baydöner, ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu Üyeleri tarafından düzenlenen Kristal Ağaç Ödülleri Töreni’nde “Yılın En Girişimci Gıda Şirketi” ödülünün sahibi oldu. 20 Aralık Cumartesi günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi A Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, …

Devamını oku »

Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz

California Walnut Commission tarafından Radisson Blu Hotel’de düzenlenen etkinlikte, cevizin sağlık ve beslenme avantajları ile mutfaklardaki çok yönlü kullanımı ele alındı. Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye’deki kullanım alanları ile ilgili olarak bilgiler veren California Walnut Commission temsilcileri, cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiğini bildirdi. Etkinlikte konuşan Prof. Hikmet Boyacıoğlu cevizin sağlık avantajları hakkında yapılan …

Devamını oku »

Kolay Sindirim için Kayısı Suyu Tüketin

Kayısı ve kayısı suyu içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerin sindirim sistemini düzene soktuğunu söyleyen uzmanlar, mevsim değişiklikleri ile değişen beslenme düzeninin sindirim bozukluklarına yol açtığını söylüyor. Uzmanlar sindirimi düzenlemek için  günde bir bardak kayısı suyu içilmesini öneriyor. Mevsime bağlı olarak değişen beslenme düzeni halk arasında kabızlık olarak bilinen sindirim sistemi rahatsızlıklarını artırıyor. Uzmanlar sindirim sisteminde oluşan sıkıntıları gidermek için her …

Devamını oku »

Mutfakta ‘Yeteneğinizi’ Konuşturun

Tefal, kalitesi ve yapışmaz kaplamasıyla tanınan tencere-tava serisinde yeteneğinizi konuşturacağınız ‘Talent’i sunuyor. Yeniliklerin öncüsü Tefal yıllara meydan okuyan kalitesini Talent adıyla başka bir tencere ve tava serisinde sürdürüyor. Yemek yaparken en sık karşılaşılan problemleri ortadan kaldırmak üzere tasarlanan Talent serisi, çizilmelere karşı ekstra dayanıklılık sağlarken, ısı dağılımı sayesinde tüm yiyecekleri lezzetinden ödün vermeden pişirebiliyor. Tefal’in ismiyle özdeşleşen yapışmaz kaplamasıyla tasarlanan …

Devamını oku »

Dünyada bir ilk: Acılı Ton Balığı Konservesi

Lezzet tutkunlarına farklı deneyimler yaşatmak için büyük bir heyecanla çalışmalarını sürdüren Dardanel, dünyada bir ilki gerçekleştirerek acılı ton balığı konservesini tat avcılarının beğenisine sundu. Dardanel Acılı Ton, sarımsak ve kırmızı biber içeren özel sosuyla ton balığında ezberleri değiştiriyor. Yeniliklerinde hız kesmeyen Dardanel, şimdi de dünyada bir ilki gerçekleştirerek acılı ton balığı konservesini lezzet tutkunlarıyla buluşturdu. Sarımsak ve kırmızı biber içeren …

Devamını oku »

Dardenia’dan Soğuk Havalarda İçinizi Isıtacak Kış Menüsü

Balık tutkunlarına farklı lezzet deneyimleri sunan Dardenia, domates ve limon eşliğinde tadı damaklarda kalan lagos şiş, süt ve patatesle hazırlanan ve baharatlarla tatlandırılan sıcacık levrek çorbası ve bir içecekten oluşan yepyeni kış menüsüyle lezzet tutkunlarının gönüllerini yine fethediyor. Balık tutkunlarına farklı lezzet deneyimleri sunan Dardenia, domates ve limon eşliğinde tadı damaklarda kalan lagos şiş, süt ve patatesle hazırlanan ve baharatlarla …

Devamını oku »