Ana Sayfa » Etiket arşivi: Dondurma (sayfa 3)

Etiket arşivi: Dondurma

Soğan Dolması

Soğan Dolması

Soğan Dolması (4 Kişilik)   Soğan Dolması Malzemeler 1 kilo arpacık soğan 200 gram pirinç 50 gram salça 300 gram kıyma 5 gram karabiber 5 gram kimyon 12 gram tuz 1 çay bardağı zeytinyağı Soğan Dolması Hazırlanışı İç harcı için; Kıyma, pirinç, soğan, salça ve  baharatları iyice yoğurun. Haşladığınız arpacık soğanların içlerini harcınızla doldurun. Tencereye aldığınız dolmalarınızı kısık ateşte 1 …

Devamını oku »

Bahar Temizliğinde Tüyük Kolaylık

Bahar Temizliğinde Büyük Kolaylık

Bahar Temizliğinde Büyük Kolaylık Unilever’in her biri en iyi sonuçlar için güçlü formüllerle geliştirilmiş  Cif, Domestos, OMO, Rinso ve Yumoş ürünleri, baharın değişmez ritüellerinden olan bahar temizliğinin en büyük yardımcısı oluyor. Avantajlı ve hediyeli bahar kampanyasıyla temizlik zahmet olmaktan çıkıyor. Avantajlı seçeneklerin yanı sıra belirlenen zincir marketlerde de hediyeli ikili paketler sizleri bekliyor.  English Home’dan Pastel Lovers English Home merakla …

Devamını oku »

Antep Fıstıklı Dondurma

Antep Fıstıklı Dondurma (4 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 150 gram toz şeker 400 ml. krema 1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı içi   Hazırlanışı: Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Akının üzerini streç bir folyo ile örtün ve buzdolabına kaldırın. 15 dakika soğuyana kadar bekletin. Oda ısısındaki yumurta sarısına şekerin yarısını ekleyin ve mikserin yüksek devri ile iyice …

Devamını oku »

Kardan Meyveli Dondurma Yapımı

dondurma

Karın hala temizliğini koruduğu yerlerdeyseniz, kardan kendinize bir kup eğlence çıkarabilirsiniz. Süre: 20 dakika (4 Kişilik) Malzemeler 1/3 su bardağı şeker 1/4 su bardağı su 1 portakal Kar (tercihe göre) 2 damla yeşil gıda boyası 2 damla pembe gıda boyası Birinci Adım Öncelikle portakalın suyunu sıkarak başlayın. Bu tarif için aslında 1/4 su bardağı portakal suyu ideal ama damak tadınıza …

Devamını oku »

Dondurmalı Pirinç Tatlısı

Barbunyalı Kapuska 1 adet küçük lahana 1 su bardağı barbunya 100 gram kıyma 1 adet soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı margarin Yeterince sıcak su 1 tatlı kaşığı pul biber Karabiber Tuz   Dondurmalı Pirinç Tatlısı 1 su bardağı pirinç 3 su bardağı süt 2 çay bardağı şeker 1 paket vanilya 1 tutam tuz Üzeri için 4 …

Devamını oku »

Dondurmalı Bulgur Helvasına Bayılacaksınız

Her ay hazırladığı bulgurlu tariflerle midelere lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay tatlı tutkunlarına Dondurmalı İnce Bulgur Helvasını öneriyor Bulgur ile hem sağlıklı hem de nefis lezzetler oluşturan Duru Bulgur, yaz sıcağına ve yaz sofralarına serinletici bir tatlı tarifi sunuyor. Mutfağımızın eşsiz lezzeti bulgurun sadece yemeklerde değil, tatlılarda da kullanılabileceğini ortaya koyan en lezzetli tariflerden biri de Duru Köftelik …

Devamını oku »

Dondurma Kurabiye

Dondurma Kurabiye Dondurma Kurabiye için Malzemeler: 150 gram tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 2,5 su bardağı un 1 su bardağı buğday nişastası 1 paket vanilya 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı damla çikolata Dondurma Kurabiye Hazırlanışı: Öncelikle oda ısısında yumuşamış tereyağını yumurta ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma zeytinyağını, pudra …

Devamını oku »

Lor Peynirli Meyveli Dondurma

Lor Peynirli Meyveli Dondurma Lor Peynirli Meyveli Dondurma için Malzemeler: 500 gram tuzsuz lor 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı vanilya 1 su bardağı toz şeker 1-2 adet şeftali 1 bardak süt Lor Peynirli Meyveli Dondurma Hazırlanışı: Kremayı toz şeker ile çırpın. Lor peyniri ve vanilyayı ilave edin. Sütü azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Şeftalinin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Karışıma meyveyi …

Devamını oku »

Şeftali Püreli Dondurma

Şeftali Püreli Dondurma İçin Malzemeler: 1 su bardağı süzme yoğurt   1 su bardağı pudra şekeri 1 paket krema (200 ml) 4 adet olgun ve yumuşak şeftali (6 Kişilik) Şeftali Püreli Dondurma Hazırlanışı: Kremayı iki misli kabarana dek çırpın. Süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpın. Şeftalilerin kabuğunu soyup püre haline gelene dek ezin. Kremalı karışımı iyice çırptıktan sonra …

Devamını oku »

Dondurma Her Zaman Masum Olmayabilir

Yazın en sıcak günlerini yaşıyor olsak da bu durumun bademcik enfeksiyonlarının çocuğunuzu ziyaret etmeyeceği anlamına gelmediğini unutmayın. Özellikle dikkatsiz tüketilen dondurma ve yanlış kullanılan klima yüzünden boğaz enfeksiyonları yazın da görülebilir. Hisar Intercontinental Hospital Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cem Erdurak’la çocuklarda özellikle yaz aylarında görülen boğaz ağrısı ve bademcik enfeksiyonlarını konuştuk. Tüm Boğaz …

Devamını oku »