Ana Sayfa » Etiket arşivi: dessert

Etiket arşivi: dessert

Pratik Kırmızı Pancar Turşusu

Fotoğraf: Özgür Bakır – Yapım: İnci Bak (1 Büyük Boy Kavanoz İçin) Malzemeler: 1 kilo kırmızı pancar 2 çay bardağı sirke 1 su bardağı su 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşamadan diri kıvamda haşlayın. Ocaktan alın. Soğuyunca dörde kesip sterilize edilmiş kavanoza …

Devamını oku »

Mantarlı Turnayemişli Makarna

(4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet küçük boy soğan 500 gram istiridye mantarı 4 dal maydanoz 320 gram pappardelle cinsi makarna 50 gram turnayemişi kurusu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 çay kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup şerit şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyin, büyük olan mantarları ikiye bölün. Maydanozun …

Devamını oku »

Fırın Sütlaç

(4 Kişilik) Malzemeler: 1.5 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 1.5 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı pirinç unu 1 litre süt 1 poşet şekerli vanilin Hazırlanışı: Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç pişip suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin üzerine ekleyin. Pişirmeye devam edin. …

Devamını oku »

Kuru Üzümlü Tatlı Poğaça

Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (1 Tepsi İçin – 15 adet) Malzemeler: 120 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 1 adet yumurtanın akı 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı kuru üzüm 2 su bardağı un Üzeri İçin: 1 …

Devamını oku »