Ana Sayfa » Etiket arşivi: Cevizli Kızarmış Mantı

Etiket arşivi: Cevizli Kızarmış Mantı

Sahura yakışır

Peynirli Mantı

Teksüt Çubuk, Misket ve Labne Peyniri   Sahurda hafif yemeklere yer vermek istiyorsanız kızarmış veya taze taze fırından çıkmış Ramazan pidesinin üzerine Teksüt Labne Peynirini sürüp çilek reçeli ile tamamlayabilirsiniz. Teksüt Misket Peynirleri zeytinyağı, yeşil zeytin ve baharatla tatlandırabilir, Teksüt Çubuk Peynirleriniz de sahur kahvaltılarınızın ana eşlikçisi olarak sofralardaki yerini alabilir.   Peynirli Mantı (6 Kişilik)   Malzemeler: Hamuru İçin: …

Devamını oku »

Unutulmayan çocukluk anıları ve damakta iz bırakan yemeklerimiz

Unutulmayan çocukluk anıları ve damakta iz bırakan yemeklerimiz Çocukken, okullar tatil olunca yaz tatillerimi ailemle birlikte Eskişehir Odunpazarı’nda geçirirdim. Dün gibi hatırlıyorum aile büyüklerinin kendi elleriyle hazırladığı birbirinden nefis yemekleri. Hele ki büyük annemi mutfakta izlemeyi pek severdim. İzlerken en çok da aklımda kalan yeşil mercimekli mantı yemeğiydi. Geçmişten günümüze kadar tadından ödün vermediğim mercimekli mantının tarifini paylaşmaktan gurur duyuyorum. …

Devamını oku »

Cevizli Kızarmış Mantı

Cevizli Kızarmış Mantı (2Kişilik) Cevizli Kızarmış Mantı İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Hamurun Hazırlanışı Unu, karıştırma kabının içine koyun, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler yapın …

Devamını oku »