Malzemeler: 450 gram orta boy karides (ayıklanmış ve temizlenmiş) 1 adet (310 gramlık) konserve mısır, süzülmüş 1 su bardağı rendelenmiş İtalyan peynir karışımı Yarım demet taze fesleğen (ince doğranmış) ½ çay kaşığı tuz Haşlanmış Pirinç Pilavı 1 su bardağı Haşlanmış California Calrose Pirinci 2 su bardağı Su Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su …
Devamını oku »Etiket arşivi: California Calrose Pirinci
Cappuccino’lu Sütlaç Kupaları
Malzemeler: Haşlanmış Pirinç Pilavı 1,5 su bardağı California Calrose Pirinci 2,5 su bardağı Su Sütlaç 2 su bardağı tam yağlı süt veya %2 yağlı süt 1 kutu (400 g) şekerli yoğunlaştırılmış süt 1 yemek kaşığı granül hazır kahve Tatlandırılmış krem şanti Toz tarçın (İsteğe bağlı) Rendelenmiş çikolata Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1,5 su …
Devamını oku »Mantarlı Onigiri
Malzemeler: Haşlanmış Pirinç Pilavı: ⅓ su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci ⅔ su bardağı Su Onigiri: ¾ su bardağı doğranmış mantar 2 diş kıyılmış sarımsak Nori yaprağı: Hoisin Sos Karışımı 1 yemek kaşığı hoisin sos 2 tatlı kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı susam yağı Tadına göre tuz Süsleme: Doğranmış yeşil soğan Kavrulmuş susam Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın …
Devamını oku »Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası
Malzemeler: 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci ¾ su bardağı tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt 1, ½ su bardağı tam yağlı süt ¾ su bardağı bitter çikolata, doğranmış 6 yemek kaşığı demlenmiş espresso 6 yemek kaşığı tatlandırılmış ve kavrulmuş hindistan cevizi rendesi 6 yemek kaşığı kakao parçacığı Hazırlanışı: Büyük ve kalın tabanlı bir tencerede pirinç, yoğunlaştırılmış süt, tam yağlı süt, çikolata …
Devamını oku »Sushi Topları
Malzemeler: 1 su bardağı taze pişmiş California Calrose Pirinci 3 yemek kaşığı tatlandırılmış pirinç sirkesi 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam veya siyah susam (isteğe bağlı) Her biri 2 yemek kaşığı doğranmış karışık iç malzemeler: Avokado, Salatalık, Mango, Füme somon, Wasabi bezelyesi, Ton balığı, Karides, Wasabi Hazırlanışı: Geniş ve sığ bir kaba pirinci yayın; üzerine tatlandırılmış pirinç sirkesi ve susam serpin. …
Devamını oku »Ekşi Misket Limonlu Puding
Malzemeler: 2 su bardağı ufalanmış zencefilli kurabiye ⅓ su bardağı eritilmiş tereyağı 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci 2 su bardağı süt 1 kutu (yaklaşık 400 g) tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ½ su bardağı taze misket limonu suyu 1 su bardağı çırpılmış krema Misket limonu kabuğu (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Fırını 175 dereceye ısıtın. Taban İçin: Ufalanmış zencefilli kurabiye ve eritilmiş …
Devamını oku »