Taratorlu Börülce (4 Kişilik) Malzemeler 500 gram taze börülce 3 dilim bayat ekmek içi Yarım limonun suyu 1 çorba kaşığı sirke 1 avuç ceviz 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz Üzeri için ayrıca sızma zeytinyağı Hazırlanışı Tarator sosu için; Sarımsak ve cevizi havanda ezin. Ardından 3 dilim bayat ekmek içini ufalayın, ezerek karıştırmaya devam …
Devamını oku »Etiket arşivi: börülce
Kuru Börülce Piyazı
Kuru Börülce Piyazı Tarifi Kuru Börülce Piyazı İçin Malzemeler: 2 su bardağı kuru börülce Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan 1-2 adet kırmızı kapya biberi Sumak, pulbiber 1 çorba kaşığı soya sosu Sirke, limon suyu Zeytinyağı Kuru Börülce Piyazı Hazırlanışı: Börülceyi bir gece önceden ıslatıp tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alın ve suyu tamamen süzülene kadar bekletin. Maydanoz …
Devamını oku »Börülceli Pilav Video
Börülceli Pilav İçin Malzemeler; 1 su bar Börülce 1 su bar Pirinç 2 su bar Sıcak Su 1/2 demet Taze Soğan 2 çorba kş Zeytinyağ 1 çorba kş Terayağ Karabiber Tuz #BörülceliPilav #Pilav #Börülce #Video #Tarif
Devamını oku »Börülce Ekşilemesi
Börülce Ekşilemesi Börülce Ekşilemesi için Malzemeler: Yarım kilo taze börülce 2 adet domates 4-5 diş sarımsak 2 adet kırmızı kapya biber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı un Tuz Börülce Ekşilemesi Hazırlanışı: Börülcelerin kılçıklarını ayıklayarak bir tencerede tuz atılmış suda haşlayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup ince doğranmış biber ve sarımsağı ilave ederek kavurun. Unu ekleyerek karıştırın. Küp doğranmış domatesleri de tavaya koyup suyunu …
Devamını oku »Taze Börülce Üzerinde Barbun
Taze Börülce Üzerinde Barbun Taze Börülce Üzerinde Barbun Malzemeler: 200 gram taze börülce 8-10 adet barbun 100 gram pırasa 1 adet kapya biber 1 adet köy biberi Kızartmak için: Sıvı yağ, mısır unu, beyaz un Deniz tuzu, taze Karabiber Taze Börülce Üzerinde Barbun Hazırlanışı: Taze börülceleri önceden kaynatılmış suyun içerisine iple bağlayarak haşlayın. Barbunları ayıklayın ve yıkayın. Beyaz un, mısır unu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın, barbunları bu karışıma bulayın ve …
Devamını oku »