Manisa Usulü Biberli Cacık (4-6 Kişilik) Malzemeler 750 gram yoğurt 20 adet sivribiber İnce kıyılmış dereotu 2 diş ezilmiş sarımsak Yarım kahve fincanı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Biberleri ızgarada ya da yanmaz tavada alt üst çevirerek 5 dakika kızartın. Saplarından tutarak kabuklarını soyup sap ve çekirdeklerini çıkarın. Biberleri birer santim kalınlığında kıyın. Bir kapta yoğurt, tuz, sarımsak, zeytinyağı ve …
Devamını oku »Etiket arşivi: Baklava Yufkasında Patatesli Börek
Baklava Yufkasında Patatesli Börek
Baklava Yufkasında Patatesli Börek Malzemeler 1 paket baklava yufkası 1 kilo patates 2 adet kuru soğan Sıvı yağ Tuz Karabiber Baklava Yufkasında Patatesli Börek Hazırlanışı Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar pişirin. Rendelenmiş patateslere ekleyip tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Baklava yufkalarının her birini fırça yardımı ile hafifçe yağlayın.4 yufkayı üst üste getirerek kenarına patatesli …
Devamını oku »