Ayva Tatlısı Tarifi (4 Kişilik) Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 4 adet ayva 2,5 çay bardağı toz şeker 2,5 çay bardağı su 2 adet çubuk tarçın 8 adet karanfil 1 adet limon Servis İçin: Kaymak, ceviz, Antep fıstığı Ayva Tatlısı Hazırlanışı Ayvaları soyduktan sonra ikiye bölerek ortasını kaşık ile alın. Geniş bir tencerenin dibine çekirdeğini aldığınız kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. …
Devamını oku »Etiket arşivi: Ayva Tatlısı Hazırlanışı
Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı Tarifi Ayva Tatlısı İçin Malzemeler: 2 adet ayva (500 gram) 3 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 2 adet kakule 2 adet karanfil 2 adet küp şeker büyüklüğünde lohusa şekeri Ayva Tatlısı Hazırlanışı: Su, toz şeker ve lohusa şekerini bir tencereye koyun. Ayvaları soyup, ikiye bölün ve tencereye ekleyin. Kakule, karanfili attıktan sonra yaklaşık olarak 40 – 45 dakika pişirin. …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı İçin Malzemeler: 4 adet orta boy ayva 1,5 su bardağı toz şeker 4 adet karanfil 1 adet limonun suyu Üzeri için: Rendelenmiş elma Kaymak (4 Kişilik) Hazırlanışı: Ayvaların kabuğunu soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 2 adet ayva 400 gram şeker Karanfil Gıda boyası 1 adet yeşil elma (4 Kişilik) Hazırlanışı Ayvaları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. İçini oyduğunuz ayvaları limonlu suya atıp bekletin. Ayrı bir tavada rendelediğiniz yeşil elmayı 1 çorba kaşığı şekerle soteleyin. Limonlu suyun içinden çıkardığınız ayvaların içine elma rendelerini paylaştırın. Ayvaları tencereye alıp, tencereye …
Devamını oku »Pişmaniyeli Ayva Tatlısı
Pişmaniyeli Ayva Tatlısı (4 Kişilik) Malzemeler 4 adet ayva 1 küçük paket pişmaniye 2 adet yeşil elma 500 gram toz şeker 10 gram toz tarçın 1 bardak vişne suyu Hazırlanışı Ayvaları ikiye bölüp dış kabuğunu güzelce soyun. Ortadaki çekirdek kısımlarını çıkarın, ayvaları bir tencereye alın. Vişne suyunu şekeri ayvalara ilave edip üzerini geçecek şekilde su döktükten sonra …
Devamını oku »