Etli Yaprak Sarması (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram dolmalık kıyma 250 gram asma yaprağı 2 adet domates 2 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan Bir avuç taze nane 1 çay bardağı pirinç Tuz, karabiber, kuru nane Hazırlanışı: Domatesleri rendeleyin. Kuru soğanı, maydanozu ve yeşil soğanları ince ince doğrayın. Kıymaya kalan iç malzemeyi ekleyip karıştırın. Asma yapraklarını …
Devamını oku »Etiket arşivi: Antep Fıstıklı Fatih Sarması
Burvita (Pekmezli Kek)
Burvita (Pekmezli Kek) (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı üzüm pekmezi 2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 küçük kase ceviz içi Üzeri İçin: 3 yemek kaşığı fındık yağı Hazırlanışı: Bir kasede su ile şekeri eritin. İçine pekmezi ilave edin. Karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek tüm malzemeyi …
Devamını oku »Keçi Peynirli Renkli Pazı Sarma
(2 Kişilik) Malzemeler 1 paket renkli pazı yaprağı 100 gram keçi peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram labne peyniri 50 gram ceviz içi 50 gram fındık içi 1 tutam taze nane 1 tutam taze kekik 3 yemek kaşığı zeytinyağı Domates Sosu İçin: 2 adet domates 2-3 diş sarımsak Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 tutam tuz 1 …
Devamını oku »Antep Fıstıklı Fatih Sarması
Antep Fıstıklı Fatih Sarması İçin Malzemeler: 5 adet yumurta (tercihen büyük boy) 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 çay kaşığı safran Yarım paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 su bardağı Antep fıstıklı krokan 1 çay bardağı şeftali marmeladı Şerbeti İçin: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı toz …
Devamını oku »