Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Erzincan Kesme Çorbası

Erzincan Kesme Çorbası

1524

Malzemeler

Yarım kilo yoğurt

200 gram (1 su bardağı) kuru kesme erişte

2 litre et suyu

100 gr (1 çay bardağı) un

1 adet yumurta

20 gram tuz

15 gram kuru nane

15 gram pul biber

100 gram tereyağı

Köfte İçin:

200 gram dana kıyma

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek içi

Hazırlanışı

Köfte harcını karıştırıp minik minik köfteler yapın. Fırında veya az yağ ile tavada kızartın. 2 litre kaynamış suya köfteleri atıp, haşlayın. Köfteler haşlanırken erişteleri ilave edin. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı karıştırıp az ılık su ile açın, sıvılaştırın. Bu karışımı kaynamakta olan yumuşama kıvamındaki erişteler ile köftelere yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bir taşım daha kaynatın ve ağır ağır karıştırmaya devam edin. Ocağı kısıp, ayrı bir kapta tereyağı, nane, pul biberi yakın, çorbaya ekleyin, karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tuzunu ekleyip bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Sebzeli ve Dana Ciğerli Enginar Dolması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir