Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Erikli Milföy

Erikli Milföy

erikli-milfoy

Erikli Milföy Tarifi

Erikli Milföy İçin Malzemeler:
4 adet hazır milföy hamuru
5-6 adet mürdüm eriği
1 avuç iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker

Erikli Milföy Hazırlanışı:
Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkartın, daha sonra dört eşit parçaya kesin. Tarçını, iri çekilmiş ceviz içini ve şekeri ilave edip harmanlayın. Milföy hamurlarını yan yana bitiştirerek ısıya dayanıklı küçük bir kaba kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Üzerine erikli karışımı dökün. Tereyağını da üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 210
dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

OKU ➤  Erikli Tart

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir