Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Günün Tarifi

Enginarlı Safranlı Pilav

by Hatice Ünal
06 Nisan 2020
in Günün Tarifi
478 15
0
Enginarlı Safranlı Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Çiçeklerinden lezzetli lezzetli yemekleri yapılan, köklerinden ilaç elde edilen, tüylü kabuklarının kaynatılması ile saçları güçlendiren, çayından karaciğer hastalarının şifa bulduğu ve daha birçok faydası olan şifa topu “enginar” bahar aylarının olmazsa olmaz sebzesi. Bu özel sebze baharla birlikte mutfağımızın konuğu oldu. Mevsiminde sağlıkla, bol bol tüketmeniz dileği ile…

Tarif: Hayal Demirkol / Fotoğraf: Özgür Bakır

4 Kişilik

Malzemeler:

4 adet enginar

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

1 adet soğan

1 tutam safran

1 tutam şeker

Tuz

2 çorba kaşığı sıvı yağ

2 çorba kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:

Enginarları az tuz ve limon suyu ilavesi ile diri kıvamda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pilav için uygun bir tencereye sıvı yağı aktarıp küp şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene kadar hafifçe kavurun. Tereyağını ekleyin, eridikten sonra yıkanmış pirinci ilave edin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra şeker, safran ve tuz ile tatlandırın. Doğranmış enginarları ve 3 su bardağı suyu ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin. Sıcak servis yapın.

#ayınsebzesi #enginar #enginarlısafranlıpilav #pilav #tarif #yemek #türkmutfağı #mutfak #asçı #sağlıklıbeslenme #sağlıklıtarifler

 

 

 

 

Previous Post

Badem Krokanlı Transparan Pasta  

Next Post

Bedeninizi  KoronaVirüs’ten Korurken Psikolojinizi de Unutmayın!

Hatice Ünal

Next Post
Bedeninizi  KoronaVirüs’ten Korurken Psikolojinizi de Unutmayın!

Bedeninizi  KoronaVirüs’ten Korurken Psikolojinizi de Unutmayın!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki