Yapım: Maria Ekmekçioğlu/ Gökçen Adar
(4 Kişilik)
Malzemeler:
8 adet patlıcan
1 su bardağı sıvı yağı
3 adet soğan
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı ufalanmış bayat ekmek
Yarımşar demet kıyılmış dereotu ve nane
1 kahve fincanı ufalanmış tulum peyniri
Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
4 adet enginar
1 çay kaşığı öğütülmüş tuz
Yarım çay kaşığı öğütülmüş karabiber
Hazırlanışı:
Dört adet patlıcanı közleyin. Enginarları haşlayın. Kalan 4 adet patlıcanı kalın halka şeklinde doğrayıp, sıvı yağda kızartın. Havlu kağıtta alıp yağın iyice süzülmesini sağlayın. Kızarmış patlıcanların yarısını yağlanıp unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde jülyen doğranmış soğanı ve dilimlenmiş sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Enginarları küp küp doğrayın.
Közlenmiş patlıcanları enginar ve soğan karışımına ekleyin, dolmalık fıstıkları da karıştırıp bütün malzemeyi patlıcanların üzerine gezdirin. Başka bir kapta yumurta, un, bayat ekmeğin yarısını, dereotu, nane, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Bu karışımı patlıcanın üzerine yayın. Kalan kızarmış patlıcanı yerleştirin. Kalan bayat ekmeği ve tulum peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
#EnginarlıPatlıcanBöreği #PatlıcanlıMelitzanopita #patlıcanböreği #börek #ramazanböreği #ramazan #ramazantarifleri #iftarlıktarifler #sahurluktarifler #mariaekmekçioğlu #GökçenAdar #BirOYakaBirBuYaka #yemekkitabı #food #yummy #dessert