Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı Tart

by Yemek Zevki Editör
26 Ekim 2015
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Elmalı Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

elmali-tart

Elmalı Tart

Elmalı Tart için Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç Malzemesi İçin:
3 adet orta boy elma
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi

Elmalı Tart Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını sıvı yağ ile karıştırın. Bu karışıma yoğurdu, şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin. En son elenmiş un yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda ısısında yarım saat dinlendirin. İç malzemesi için; Elmaları çukur bir kabın içine rendeleyin. Fındık içini, tarçını ve 2 tatlı kaşığı şekeri ekleyip harmanlayın. Karışımı ocağın üzerine alın, orta ateşte, 10 dakika kadar pişirin. İç malzemeyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça
koparıp buzdolabı poşetinin içine yerleştirin ve buzluğa aktarın. 15-20 dakika kadar buzlukta sertleşinceye kadar bekletin. Kalan hamuru yağlanmış küçük tart kalıplarına paylaştırın. Elinizle bastırarak kalıbın içini tamamen hamurla kaplayın. Tart hamurunun içine elmalı karışımı paylaştırın. Buzlukta soğutmuş olduğunuz hamuru irice rendeleyin. Rende hamurları da elmalı karışımın üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre pudra şeker serperek servis yapın.

Tags: Elmalı TartElmalı Tart HazırlanışıElmalı Tart MalzemeleriElmalı Tart Nasıl YapılırElmalı Tart Tarifitart
Previous Post

Portakallı Kurabiye

Next Post

Elma Dilimli Tart

Yemek Zevki Editör

Next Post
Elma Dilimli Tart

Elma Dilimli Tart

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki