Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Meze Tarifleri

Ekşimik (Çökelek)

by Yemek Zevki Editör
30 Mayıs 2017
in Meze Tarifleri, Tarifler
478 15
0
Ekşimik (Çökelek)
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ekşimik (Çökelek)

 

Malzemeler:

1 kilo ekşimiş yoğurt

1 bardak su

1 yemek kaşığı limon suyu

Bir tutam tuz

İnce bir tülbent

Ekşimik (Çökelek)

Hazırlanışı:

Yoğurdu bir tencereye alın, üzerine 1 bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın. Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin. Kaynayınca altını kısın ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın. Derin bir kabın üzerine süzgeci yerleştirin ve süzgecin üzerine ince bir tülbent serin. Kaynattığınız sulu yoğurdu bu şekilde süzün. Biraz soğumasını bekleyin ve soğuyunca elinizle sıkıp bir topak yapın. 2-3 saat tam olarak süzülmesini bekleyin. Kapaklı bir kapta buzdolabına kaldırın.

Aklınızda bulunsun: Yoğurdunuz tutmadıysa ya da çok sulu olduysa hemen bu tarifi yapabilirsiniz. Harika bir peyniriniz olacak. Süzerken altta kalan suyu da mutlaka çorbalarınızda kullanın.

 

Saklama Önerileri: Buzdolabında 2-3 gün

Tags: Antep Fıstıklı İrmik Tatlısıayva tatlısıBereketli RamazanÇıtır FasulyeGirit Mezesiiftar saatimezerazamazan ayı
Previous Post

Şazeli, İftardan Sahura Kadar Açık

Next Post

Sürk

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sürk

Sürk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki