Ana Sayfa » Mekânlar » Ege Lezzetlerinin Alaçatı’daki Adresi Roka Bahçe

Ege Lezzetlerinin Alaçatı’daki Adresi Roka Bahçe

alacatiRoka Bahçe’nin yeni keşiflerinden biri, Tahin Helvalı Yufka Tatlısı bu yaz lezzet tutkunları için vazgeçilmez olacak.  

Roka Bahçe Alaçatı’da doğdu. Yazları Alaçatı’da misafirlerini ağırlayan mekan, kış aylarında da İstanbul’da Roka Pera olarak hizmet veriyor. Ege otlarını, karadut reçelini ve birçok malzemeyi her hafta Tire pazarından taze olarak temin eden Roka Bahçe, kendine has çok özel bir menü oluşturmuş. Bütün yemekler çok iddialı. Yeni keşiflerin menüye dahil olabilmesi için gereken ilk şart, lezzet severlerin ağızlarında unutulmaz tatlar bırakması.

Roka Bahçe’nin bu yaz menüsüne kattığı yeni lezzetlerin hepsi çok hafif ve lezzetli. Karidesli Buğdaylı Marine Kabak Salatası, Lorlu Buğdaylı Pazı Sarması, Ege Otları Üçlüsü, Fırınlanmış İzmir Tulumlu Girit Kabağı, Kuşkonmazlı Tavuk Budu Sote, Tahin Helvalı Yufka Tatlısı, İncir Tatlısı.

Ünlü Tire Otları ile zenginleşen Roka Bahçe bu yaz beşinci yılını kutluyor; Bu yaz beşinci yılına giren Roka Bahçe’nin kurucusu Gökhan Safkan tam bir Ege alacati-karidesmutfağı gönüllüsü. Bu mutfağın ve malzemelerin en taze ve saf halini bulabilmek için adım adım Ege’yi dolaştıktan sonra Tire’de karar kılmış. Otlar, et, dondurma ve süt Tire’den geliyor. Alaçatı’nın sakız baklası, Amasra’nın yaprağı gibi her yörenin en lezzetli mahsülleri de mutfakta yerini alıyor. Menüde Ege’nin otları ile pişen deniz mahsüllerinin yanı sıra, ailenin Boşnak geleneklerine dayalı et lezzetleri, ve San Sebastian’daki tapas keşiflerinin inceliklerini  taşıyan mezeler de yer alıyor. Kıtır enginar, kırmızı pancar salsalı deniz börülcesi, tahinli patlıcan ezmesi, iç baklalı fava, naneli kuşkonmaz, İzmir tulum peynirli ılık patlıcan, ege otları ile doldurulmuş ızgara kalamar, kimyonlu ahtapot güveci, karidesli saganaki peyniri, levrekli deniz mahsüllü perde pilavı, karides ve kalamarlı fener balığı yahnisi en beğenilen Roka Bahçe yemekerinden sadece bazıları… Et severler için ise güveçte Tire köfte, kağıtta isli kurutulmuş boşnak eti ve şevketi bostan & pazılı oğlak kapama favori lezzetler.

OKU ➤  Chefschool Mutfağı, Ünlü Şef Arturo Garcia Mogollon’u Ağırladı

Tüm yemekler son derece hafif, otların ve malzemelerin gerçek lezzetini yansıtacak şekilde pişirilmeye ve soslanmaya özen gösterilmiş. Hiçbir lezzet öldürülmemiş, fazla bekletilmemiş veya yağda boğulmamış, hepsi  ferah ve taptaze. Alaçatı’da gerçek Ege mutfağını deneyimlemek isteyenler, Roka Bahçe’de  soluğu alabilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir