Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ebrulu Kek

by Yemek Zevki Editör
11 Kasım 2015
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Ebrulu Kek
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ebruli-kek

Ebrulu Kek Tarifi

Ebrulu Kek İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao

Ebrulu Kek Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri mikserle, kabarıp beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sütü ve yağı ekleyin 1-2 dakika daha kadar karıştırın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kek hamurunu iki ayrı kaba ayırın. Bir tanesinin içine kakao ekleyip rengini koyulaştırın. Yuvarlak tepsi şeklindeki kek kalıbını yağlayın, Küçük bir kepçe beyaz hamurdan çay tabağı küçüklüğünde dökün ve zaman kaybetmeden diğer  hamurdan aynı miktarda alıp üzerine dökün. Bu işlemi her iki hamur bitene kadar (25-30 kez) devam edin. En son kürdan yardımı ile dıştan içe doğru çizgiler çekin daha sonra orta merkezden dışa doğru çizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Tags: Ebrulu KekEbrulu Kek HazırlanışıEbrulu Kek İçin MalzemelerEbrulu Kek Nasıl YapılırEbrulu Kek Tarifikektatlıyemek zevki
Previous Post

Sütlü Revani

Next Post

Le Creuset Türkiye’de

Yemek Zevki Editör

Next Post
Le Creuset Türkiye’de

Le Creuset Türkiye’de

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki