Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

‘Dünya Kanatlı Konseyi’ne Türkiye Damgası!

by Yemek Zevki Editör
27 Mayıs 2014
in Haber Turu
488 5
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Dünya Kanatlı Konseyi’nin (IPC) Uluslararası Kümes Hayvanları Konferansı, Türkiye’de kanatlı et sektörünün yüzde 91’ini temsil eden Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) ev sahipliğinde gerçekleşti. 24 farklı ülkeden yaklaşık 80 kişinin katılımı ile gerçekleşen konferansa ‘Türkiye kanatlı eti sektörünün yükselişi’ damga vurdu.

Konferansta Türkiye’deki yetiştirme, üretim, ambalajlama, dağıtım ve satış kanallarıyla ilgili övgüyle bahsedilirken, Dünya Kanatlı Konseyi Başkanı Jim Sumner, “Türkiye kanatlı sektörünün bu kadar gelişmiş olması bizleri çok etkiledi,” dedi.

Konferansa katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Habib Can ise, açılış konuşmasında, “Kanatlı sektörü ulusal ekonomimizde çok önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla sektörü geliştirmek bizim için son derece önemli. Bu kapsamda sektörü 2010 yılında AB mevzuatı ile tam uyumlu hale getirdik. Ancak hala bazı asılsız iddialar ile karşı karşıya kalıyoruz. Sektörle işbirliği içinde bu algıyı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz,” dedi.

Türkiye’de yüksek teknoloji kullanılıyor

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) Başkanı Dr. Sait Koca, Türkiye kanatlı eti sektörünün Avrupa’daki üretim tesisleri ile başa baş rekabet ettiğini, hatta daha ileri seviyede olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sektörde ileri düzeyde teknoloji kullanılıyor. Her ülkenin ihtiyacına göre üretim gerçekleştirip bu şekilde üretim yapabiliyoruz. Yetiştirme koşulları, üretim tesisleri, ambalajlama, dağıtım ve daha bir çok konuda Türkiye kanatlı eti sektörü çok iyi bir noktada bulunuyor.”

“Yatırım yapılabilir ülke: Türkiye”

Türkiye kanatlı eti sektörünün en önemli özelliğinin ‘randımanlı üretim’ olduğunu ifade eden Jim Sumner ise, kongreye gelen tüm katılımcıların Türkiye’yi ‘yatırım yapılabilir ülke’ olarak gösterdiklerini söyledi. Sumner, “Sektörünüz tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Türkiye’de beyaz et tüketiminin artışı ciddi bir potansiyel taşıyor. Riskin de her anlamda düşük olduğunu görüyoruz. Türkiye şu anda yapmış olduğu ihracat ile dikkatleri üzerine çekiyor” diye konuştu.

Rabobank International’dan Adriaan Weststrate, “Ekonomi ve Kanatlı Sektörüne Genel Bakış” başlıklı konuşmasında, endüstrinin hızla geliştiğine ve beyaz etin dünyada en çok ticareti yapılan protein olduğunun altını çizdi.

World Organization for Animal Health (OIE)’i temsilen konferansa katılan Dr. Alejandro Thiermann ise, hayvan sağlığı ile ilgili uluslararası boyutta belirlenen ilkeler ve yapılan denetimler ile insan sağlığını iyileştirme ve koruma çabalarından bahsetti.

Konferansta, kanatlı sektörü ile ilgili uluslararası denetimden, ambalajlamaya, ülke örneklerinden sektörün ekonomik gücüne kadar birçok önemli konu tartışıldı.

Tags: Ana YemeklerBasit Yemekler
Previous Post

Egg&Burger’den Özel Et Menüsü

Next Post

Seyidoğlu Çocuklarla Büyüyecek

Yemek Zevki Editör

Next Post

Seyidoğlu Çocuklarla Büyüyecek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki