Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Dülger Balığı Möniyer

Dülger Balığı Möniyer

dulger-baligi

Dülger Balığı Möniyer için Malzemeler:

16 parça dilbalığı Yarım tatlı kaşığı tuz 1 adet limonun suyu 1 su bardağı un Yarım bardak rafine yağı 1 bağ kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı 1 adet limonun kabuğu (tırtıllanmış, lira gibi kesilmiş)

Dülger Balığı Möniyer Hazırlanışı:

Dilbalıklarını iç tarafından hafif pirzola demiri ile vurup yassıltın ve tuzlayın. Limon suyunu serpin. Alt ve üstlerini una bulayıp, balıkların boyunda bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın. Balıkların iç tarafı tavaya gelecek şekilde, tavanın aldığı kadar balık adedini yerleştirip, alt ve üstlerini 2’şer, 3’er dakika kızartıp sıra ile servis yapacağınız tavaya dizin. Tam ortalarından dilimlenmiş limonları maydanoza batırıp balıkların üzerine yerleştirin. Tereyağını küçük bir tavada hafif kızdırıp limon suyunu ilâve edin. Karışımı balıkların üzerine döküp hemen servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir