Malzemeler
180 gram dana bonfile dilimleri
2 adet pide
50 gram tereyağı
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 adet sivri biber
1 tutam sumak
Marine İçin:
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
10 gram taze kekik
1 tutam biberiye
Sos İçin:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım kahve fincanı su
Hazırlanışı
Zeytinyağı, kekik ve biberiyeyi bir kaba aktarın. Etleri bu karışımın içinde bekletin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri kare kare doğrayıp kızartın. Marine ettiğiniz bonfile dilimlerini ızgarada pişirin. Kızarttığınız pideleri servis tabağına aktarın. Üzerine pişen bonfileleri koyun. Sosu yapmak için; Tereyağını eritip salçaları katın. Kaynayınca su katıp karıştırın. Hazırlanan sosu küçük bir kaba alın. Süzme yoğurdu küçük bir sos kabına aktarın. Yoğurdun üzerine bir tutam sumak serpin.