Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Domatesli Kiş

by Yemek Zevki Editör
28 Mayıs 2015
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Domatesli Kiş
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

domatesli-kis

Domatesli Kiş Malzemeler:

> 1,5 su bardağı un (180 gr)

> 100 gram tereyağı

> 1 adet yumurta

> 1 çorba kaşığı soğuk süt

Üzeri İçin:

> 2 adet yumurta

> 100 ml. krema

> 200 gram labne peyniri

> 1 çorba kaşığı nişasta

> Taze çekilmiş karabiber

>1 kase kiraz domates

Hazırlanışı:

Hamuru için; Unu, küp şeklinde doğranmış tereyağını, çırpılmış yumurtayı ve 1 çorba kaşığı sütü; mutfak robotunda, hamur yoğurma aparatında veya yoğurma kabında elinizle yoğurun. Hamuru top şekline getirdikten sonra strech folyoya sarın, buzdolabında yarım saat bekletin. Üzeri için; Yumurtaları, köpük köpük olana dek çırpın. Labneyi, karabiberi, kremayı, nişastayı ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane ile tart kalıbınızın ölçüsüne göre açın. Tart hamurunu elinizle bastırarak kalıba döşeyin. Hamurun üzerinde çatal yardımıyla kalıbın tabanına temas etmeyecek şekilde çizikler oluşturun. 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alın, iç malzemeyi dökün. Tekrar fırına verin. Fırının ısısını 170 dereceye indirin. 15 dakika pişmeye bırakın. Kiraz domatesleri bütün olarak, fırında pişmekte olan tartın içine hafifçe gömün. Fırının kapağını kapatın. 15 dakika daha pişirin. Fırından alın, ılınınca dilimleyip servis yapın.

Tags: Domatesli KişDomatesli Kiş HazırlanısıDomatesli Kiş MalzemelerDomatesli Kiş Tarifi
Previous Post

Elma Püreli Yumuşacık Kek

Next Post

Baharatlı Cips

Yemek Zevki Editör

Next Post
Baharatlı Cips

Baharatlı Cips

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki