Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Domates Soslu Kuzu Tandır

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Tarifler
468 25
0
Domates Soslu Kuzu Tandır
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 1 adet kuzu kol
• Birkaç dal maydanoz
• 4 adet defne yaprağı
• Sıvı yağ
• Tuz, tane karabiber

Patates Püresi İçin:
• 1 kilo patates
• 1 çay bardağı süt
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz, karabiber
• 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Domates Sos İçin:

• 2 adet büyük boy domates
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 dal kıyılmış fesleğen
• Tuz, taze çekilmiş karabiber, kırmızı toz biber
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
Domates Soslu Kuzu Tandır Tarifi:
Domates sos için; Tereyağını sos tenceresinde eritip zar şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Birkaç dakika kavurup kıyılmış fesleğeni ve salçayı ekleyin. Kısık ateşte, 15 dakika pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Sosunuz hazırdır.

Defne yapraklarını ufalayıp fırın tepsisine serpin. Tane karabiberleri de defne yapraklarının üzerine serpin ve en son eti yerleştirin.
Etin üzerine tuzu serpin, sıvı yağ gezdirin.  Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Patates püresi için; Patatesleri iyice yıkayıp geniş bir tencereye aktarın. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. Patates ezeceği veya çatal yardımı ile iyice ezin. Sütü, rendelenmiş Hindistan cevizini ve tuzu ekleyin. Ezmeye devam edin. Tencereyi ocağa alın. Tereyağını ekleyin, yağın eriyip püre ile iyice karışmasını sağlayın. Eti patates püresi eşliğinde servis yapın.

Tags: Basit YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Levrek Buğulama

Next Post

Patates Oturtma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Patates Oturtma

Patates Oturtma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki