Malzemeler:
• 1 adet kuzu kol
• Birkaç dal maydanoz
• 4 adet defne yaprağı
• Sıvı yağ
• Tuz, tane karabiber
Patates Püresi İçin:
• 1 kilo patates
• 1 çay bardağı süt
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz, karabiber
• 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Domates Sos İçin:
• 2 adet büyük boy domates
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 dal kıyılmış fesleğen
• Tuz, taze çekilmiş karabiber, kırmızı toz biber
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
Domates Soslu Kuzu Tandır Tarifi:
Domates sos için; Tereyağını sos tenceresinde eritip zar şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Birkaç dakika kavurup kıyılmış fesleğeni ve salçayı ekleyin. Kısık ateşte, 15 dakika pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Sosunuz hazırdır.
Defne yapraklarını ufalayıp fırın tepsisine serpin. Tane karabiberleri de defne yapraklarının üzerine serpin ve en son eti yerleştirin.
Etin üzerine tuzu serpin, sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Patates püresi için; Patatesleri iyice yıkayıp geniş bir tencereye aktarın. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. Patates ezeceği veya çatal yardımı ile iyice ezin. Sütü, rendelenmiş Hindistan cevizini ve tuzu ekleyin. Ezmeye devam edin. Tencereyi ocağa alın. Tereyağını ekleyin, yağın eriyip püre ile iyice karışmasını sağlayın. Eti patates püresi eşliğinde servis yapın.