Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Datça’dan Mektup Var!..
Datça’dan Mektup Var!..

Datça’dan Mektup Var!..

Datça’dan Mektup Var!..

Datça’da 17 odalı, Villa Aşina adlı otelin mutfağında Bülent Sancakdar’ın liderliğinde yerli ve yabancı konuklara özel tadı damakta kalacak yemekler pişiyor. Şef Sancakdar mutfağında her zaman geleneksel ile yeniyi bir arada kullanmayı tercih ediyor. Tarsus usulü balkabağı tatlısı ile rokalı pesto sos ile lezzetlenmiş baklava hamuruna sarılı somon Datça’dan gelen ilk tarifler!

Baklava Hamuruna Sarılı Pesto Soslu Somon

Malzemeler:
√ 4 adet 2 santim (en fazla) kalınlığında
derisi alınmış fileto somon
√ 8 adet hazır baklava yufkası
√ 4 çorba kaşık zeytinyağı
√ 1 çorba kaşığı tereyağı
Rokalı pesto için:
√ 1 demet roka yaprağı (irice doğranmış 2 su bardağı )
√ 2 adet ardıç yemişi (havanda ezilmiş)
√ Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
√ 2 diş sarımsak
√ 1 çorba kaşığı çam fıstığı
√ 1 çay bardağı krem peynir
√ Tuz, karabiber

Hazırlanışı: 
Öncelikle rokalı pesto sos için tüm malzemeyi mutfak robotunda, macun kıvamına gelene dek ezin.
Somonları yıkayıp kağıt bir havlu ile iyice kurulayın.
Baklava hamurunu yaklaşık A4 formunda (dosya kağıdı boyutu) kesip yağ karışımını fırça ile hamuruna sürün. Üzerine ikinci kat hamuru yerleştirip aynı şekilde yağlayın.
Somon filetoyu hamurun üzerine yerleştirin. Pesto sosun dörtte birini somonun üzerine ince bir tabaka halinde sürün. Hamuru bohça şeklinde ve hiçbir şekilde hava almayacak şekilde üçgen katlayın. Hiç bir şekilde hava almamasına dikkat ederek hamuru kapatın ve tekrar yağ sürün.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.

OKU ➤  Dükkan Steakhouse Suada’da

2 yorumlar

  1. BengüMelekçiğim, sitzmiee ilk yorum yazan sensin Hoşgeldin sefa geldin. İletişim adresini bize yollarsan sana ufak bir armağanımız olacak. Sağlıcakla Kal.

    • >Merhaba, herkese yruamlroi icin tesekkur ederim. Kurabiyeler gercekten cok guzel oldu, evet biraz ugrastirdi ama sonuc olarak bizim evde cok begenildi. Siz de mutlaka deneyin begeneceginize eminim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir