Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Damla Sakızlı Tatlı

by Yemek Zevki Editör
04 Şubat 2015
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Damla Sakızlı Tatlı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

14

Damla Sakızlı Tatlı  Malzemeler:

> 2 adet yumurtanın sarısı

> 4 çorba kaşığı un (tepeleme)

> 5 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme)

> 2 su bardağı süt

> 1 paket labne (200 gram)

> Yarım paket krema (100 ml.)

> 3 adet damla sakızı (mercimek büyüklüğünde)

> Taze nane yaprakları, taze çilek

Hazırlanışı:

Damla sakızını havanda ezin. Yumurta sarısını, havanda ezilmiş damla sakızını, unu, şekeri ve sütü tencereye alın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, ılınmaya bırakın. Ayrı bir cam kasede labne ile kremayı çırpın. Ocaktan aldığınız muhallebiye ekleyin. Hızlıca karıştırın. Tatlıyı servis bardaklarına paylaştırın. İsteğe göre doğ- ranmış çilek ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servise hazır edin.

Tags: Damla Sakızlı TatlıDamla Sakızlı Tatlı HazırlanısıDamla Sakızlı Tatlı MalzemelerDamla Sakızlı Tatlı Tarifi
Previous Post

Emsan Griss Kek Kalıplarıyla Keklerin Şekli Bozulmuyor

Next Post

Susamlı Halkalar

Yemek Zevki Editör

Next Post
Susamlı Halkalar

Susamlı Halkalar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki