Damla Sakızlı Tatlı Malzemeler:
> 2 adet yumurtanın sarısı
> 4 çorba kaşığı un (tepeleme)
> 5 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme)
> 2 su bardağı süt
> 1 paket labne (200 gram)
> Yarım paket krema (100 ml.)
> 3 adet damla sakızı (mercimek büyüklüğünde)
> Taze nane yaprakları, taze çilek
Hazırlanışı:
Damla sakızını havanda ezin. Yumurta sarısını, havanda ezilmiş damla sakızını, unu, şekeri ve sütü tencereye alın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, ılınmaya bırakın. Ayrı bir cam kasede labne ile kremayı çırpın. Ocaktan aldığınız muhallebiye ekleyin. Hızlıca karıştırın. Tatlıyı servis bardaklarına paylaştırın. İsteğe göre doğ- ranmış çilek ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servise hazır edin.