Damla Çikolatalı Çörek Tarifi
Damla Çikolatalı Çörek İçin Malzemeler:
Hamur için:
250 gram un
1 çorba kaşığı toz şeker
125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış)
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı instant maya
1 çay bardağı süt
1 tutam tuz
İç malzemesi için:
1 çorba kaşığı fındık ezmesi
1 kase damla çikolata
1 kase iri çekilmiş ceviz içi
Damla Çikolatalı Çörek Hazırlanışı:
Maya ve bir çay bardağı ılık sütü karıştırıp bu şekilde 10 dakika bekletin. Hamur için oda ısısında yumuşamış margarin, yumurta, şeker, sütte bekletilmiş maya ve rendelenmiş portakal kabuğunu hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında, oval şeklinde açın. Üzerine ince bir tabaka halinde fındık ezmesinden sürün, ceviz içi ile damla çikolataları her tarafına eşit dağılacak şekilde yayın. Hamurun uzun kenarlarından tutarak rulo şeklinde özenle sarın. Bir parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt üzerine dizin. Parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak her ruloyu düzleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar kızartın. İsteğe göre çörekler fırından çıkar çıkmaz pudraşekeri serpip de servis yapabilirsiniz.
#DamlaÇikolatalıÇörek #DamlaÇikolata #Çörek #DamlaÇikolatalıÇörekTarifi