Mutfakta yiyeceklerinizi korumanın püf noktalarını yıllar öncesinden bize anneannelerimizden, babaannelerimizden, büyük büyük teyzelerimizden kalan yöntemlerden öğrenin.
1- Sütün kesilmemesi için sütü kaynatırken içine bir tutam karbonat ekleyin.

2- Soyulmuş patateslerin kararmaması için su dolu kaba koyun ve içine tuz katıp karıştırın.

3-Pilav yaparken pirinçlerin dibe çökmemesi için bir çay kaşığı limon suyu katın. Ayrıca limon pirinçlerin beyaz kalmasını da sağlar.

4-Tarifte eğer yumurta büyüklüğünde tereyağ diyorsa dört yemek kaşığı kullanın.

5-Una biraz tuz eklerseniz topaklanmasını önlersiniz.

6-Mayaya bir çay kaşığı şeker karıştırmak daha iyi kabarmasını sağlar.

7-Tadını ve tazeliğini koruyabilmesi için maydanozu doğrayın ve kilitli poşete koyarak dondurun. Maydanozları bu şekilde derin dondurucuda 8 ay boyunca saklayabilirsiniz.

8-Sütün dibi tuttuğunda süt henüz çok sıcakken tencereyi soğuk suyla ıslatılmış bir bezle sarın, koku yok olacaktır.

9-Karnabahar pişerken rengini koruması için suyuna limon suyu ya da sirke ekleyin.

10-Ya da süt katarak da renginin kar gibi beyaz kalmasını ve koku yapmamasını sağlayabilirsiniz.

11- Tatlı patatesler pişerken eklediğiniz bir dilim limon rengini korumasına yardımcı olur.

12-Patates püresinin daha kabarık olması için bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyin.

13-Yeşillikleri doğrarken kesme tahtasına biraz tuz serperek dağılmalarını önleyin.

14- Yağın yeterince kızıp kızmadığını anlamak için tahta kaşığı tavaya değdirin, baloncuklar tahta etrafında toplanıyorsa hazır demektir.



