Malzemeler:
800 gram dana eti (tercihen yumurta, sokum veya tranç kısmından)
100 gram kuyruk yağı
4 dilim domates
1 adet soğan
4 adet yeşil biber
Kırmızı pul biber
Şiş
Sosu için:
500 gram yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam kekik
Hazırlanışı:
Sos için; Yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları, tuzu, taze çekilmiş karabiberi, kuru kekiği ve sıvıyağı geniş bir kapta iyice karıştırın.
Dana eti ve kuyruk yağını küçük küpler şeklinde doğrayın. Şişlere önce kuyruk yağını daha sonra etleri de istediğiniz miktarda dizin. Şişleri hazırladığınız sosa yatırın. Buzdolabına aktarıp 1 saat dinlendirin.
Soğanlı garnitür için; Soğanı soyup yarım ay şeklinde doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda yumuşayana dek kavurun. Kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip tatlandırın. Soğanlı garnitür hazırdır.
Dinlendirdiğiniz şişleri ızgarada pişirin. İsteğe göre domates ve biberi de ızgarada kızartın. Servis tabağına ızgara şişleri, sebzeleri ve soğanlı garnitürü yerleştirin. Hemen servis yapın.