Çökertme Kebabı
Çökertme Kebabı için Malzemeler:
500 gram biftek
4-5 adet patates
Kızartmak için sıvı yağ
Etin Marinesi İçin:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
Kekik
Tuz
Domates Sosu İçin:
2 adet büyük domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yoğurt Sos İçin:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Çökertme Kebabı Hazırlanışı:
Biftekleri ince uzun jülyen doğrayın. Kapaklı bir kabın içinde eti marine malzemeleri ile karıştırıp marine edin. Buzdolabında biraz bekletin. Patatesleri ince uzun doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Domates sosu için; Domatesleri rendeleyin, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile suyunu çektirin. Bir kase yoğurda 2 diş ezilmiş sarımsak ilave edip karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz biftekleri bir tavada soteleyin. Servis tabağına önce kızarmış patatesleri
alıp, üzerine sarımsaklı yoğurdu, biftekleri ve en üste domates sosunu ekleyip servis yapın.